Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Πρύτανης ΑΠΘ: Να κρατήσουμε όρθιο το πανεπιστήμιο!

aristotelis_agalma_apth_20100823_02

“Να κρατήσουμε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο όρθιο”! Αυτό ζητά, με επιστολή του προς τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, ο πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος και οι τρεις αντιπρυτάνεις.

Στην επιστολή, ο κ. Μυλόπουλος, υπογραμμίζει πως το ΑΠΘ βρίσκεται “στην πιο δύσκολη, ίσως, στιγμή του”. Ζητά να διασφαλιστεί η συνοχή της ακαδημαϊκής κοινότητας και να μην επιτραπεί “αμφισβήτηση και τη διχόνοια να μας διαιρέσουν και να μας αποδυναμώσουν”.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής, ενόψει της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, έχει ως εξής:

«Αγαπητά μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας,

Κοινός τόπος για όλους είναι η υπεράσπιση του δημόσιου Πανεπιστημίου, η αναβάθμιση της ακαδημαϊκής του λειτουργίας και η προστασία των ακαδημαϊκών ελευθεριών.

Δυστυχώς η φετινή χρονιά δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Οι ακαδημαϊκές αξίες αμφισβητούνται και υπονομεύονται.

Ανεξάρτητα από την τοποθέτηση του καθενός απέναντι στο νέο θεσμικό πλαίσιο για τα ΑΕΙ, αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία σήμερα είναι να κρατήσουμε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης όρθιο στην πιο δύσκολη ίσως στιγμή του. Με αυτό το πνεύμα, το πρώτο που πρέπει να διασφαλίσουμε είναι η συνοχή της ακαδημαϊκής κοινότητας. Να μην επιτρέψουμε στην αμφισβήτηση και τη διχόνοια να μας διαιρέσουν και να μας αποδυναμώσουν.

Όλοι μαζί, καθηγητές, φοιτητές και εργαζόμενοι, αποτελούμε την καλύτερη εγγύηση για τη διασφάλιση της ομαλής ακαδημαϊκής λειτουργίας.

Ας προσπαθήσουμε να το κάνουμε πράξη σε μια εξαιρετικά δύσκολη εποχή, τόσο για το Πανεπιστήμιο, όσο και για την ίδια τη χώρα.

Με τις σκέψεις αυτές ευχόμαστε σε όλες και όλους καλή ακαδημαϊκή χρονιά με περίσκεψη και δύναμη».

Το υπογράφουν οι

  • Γιάννης Α. Μυλόπουλος, Πρύτανης Α.Π.Θ.
  • Γιάννης Δ. Παντής, Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης
  • Δέσπω Αθ. Λιάλιου, Αντιπρύτανις Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού
  • Σοφία Α. Κουίδου-Ανδρέου, Αντιπρύτανις Έρευνας

Δεν υπάρχουν σχόλια: