Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Τι ετοιμάζουν οι φοιτητές για τη ΔΕΘ


Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων προσανατολίζονται οι φοιτητές στα τρία ακαδημαϊκά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης, εν όψει και της 76ης ΔΕΘ. 

Το Μέτωπο Αγώνα Φοιτητών συνεχίζει την κατάληψη της πρυτανείας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και καλεί την εκπαιδευτική κοινότητα σε συλλαλητήριο την Πέμπτη, στις 11.30 από την πλατεία Χημείου. 
Την ίδια μέρα, η ΕΑΑΚ προγραμματίζει συλλαλητήριο από το Πολυτεχνείο, στις 12.00. 

Νέες γενικές συνελεύσεις 
Μέχρι αύριο θα έχουν ολοκληρωθεί οι νέες γενικές συνελεύσεις σε 28 φοιτητικούς συλλόγους του ΑΠΘ, με στόχο να συνεχιστούν δυναμικότερα οι καταλήψεις σε τμήματα και σχολές (μέχρι στιγμής φτάνουν περίπου τις 25). 
Στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας πραγματοποιείται σήμερα γενική συνέλευση του Ενιαίου Φοιτητικού Συλλόγου, προκειμένου να αποφασιστεί το πλαίσιο των κινητοποιήσεων.

Τι γίνεται στο ΑΤΕΙ 
Το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης παραμένει κλειστό από την προηγούμενη εβδομάδα και την Τετάρτη αναμένεται να αποφασιστεί στις γενικές συνελεύσεις των τμημάτων του το μέλλον των κινητοποιήσεων. 

Στα υπόλοιπα πανεπιστήμια 
Υπό κατάληψη βρίσκεται, από το πρωί, η σχολή Θετικών Επιστημών του πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Τρίπολη, μετά από γενικές συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα, στα τμήματα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υπολογιστών και Επιστήμης και Τεχνολογίας Τηλεπικοινωνιών. Η κατάληψη, όπως αποφασίστηκε, θα διαρκέσει μέχρι την προσεχή Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου. 
Πρόκειται για τη δεύτερη σχολή που τελεί υπό κατάληψη στο πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ενώ σήμερα συνεδριάζουν οι σπουδαστές του ΤΕΙ Καλαμάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: