Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Σταγόνα στον ωκεανό των προβλημάτων: Παραδόθηκε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης

4F1AM3STILI

Ένα ακόμα σύγχρονο σχολικό κτίριο βρίσκεται από χθες στη διάθεση της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας: Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης. Κρίμα που αυτό φαίνεται ως σταγόνα στον ωκεανό, στα προβλήματα που έχουν, εφέτος, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια…

 

Από την έναρξη της φετινής χρονιάς, στις 12 Σεπτεμβρίου, πέντε τμήματα με 120 μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου της Δ.Ε. Νεάπολης θα στεγαστούν στο νέο διώροφο κτίριο, 1.300 τ.μ., που αντικατέστησε τις παλιές λυόμενες αίθουσες στο πίσω μέρος του 1ου Δημοτικού Σχολείου.

Η νέα αυτή διώροφη πτέρυγα ήταν ένα από τα έργα που διακόπηκαν λόγω οφειλών στις κατασκευάστριες εταιρίες, και χρειάσθηκε να παρέμβει η δημοτική αρχή ώστε να αρχίσει η σταδιακή αποπληρωμή τους από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων.

Το νέο κτίριο, συνολικού προϋπολογισμού κατασκευής 1.730.000 ευρώ, αναπτύσσεται σε ισόγειο, α΄ και β΄ όροφο και δώμα. Περιλαμβάνει συνολικά πέντε νέες αίθουσες διδασκαλίας, μία αίθουσα υπολογιστών, μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων που θα αξιοποιηθεί και ως αίθουσα σίτισης για το ολοήμερο σχολείο, αίθουσα βιβλιοθήκης, γραφεία δασκάλων και αρχείο, γραφείο για το σύλλογο γονέων, καθώς επίσης κυλικείο, χώρους υγιεινής, αποθήκες και άλλους βοηθητικούς χώρους.

Έχει προβλεφθεί η απρόσκοπτη μετακίνηση ατόμων με αναπηρία με ειδικές ράμπες και ανελκυστήρα. Ιδιαίτερης αισθητικής είναι ο μεταλλικός σκελετός με επικάλυψη στην οροφή, ενώ στο πλαίσιο της παρέμβασης έχει ήδη διαμορφωθεί η υπάρχουσα αυλή με ενίσχυση των χώρων πρασίνου και αθλοπαιδιών.

Άντε τώρα να βρεθούν δάσκαλοι να διοριστούν και –κυρίως- βιβλία για να μοιραστούν στα παιδιά…

Δεν υπάρχουν σχόλια: