Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

“Χοντρά” τα προβλήματα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση σε όλη τη χώρα

vivlia_sxoleio_01

Η έλλειψη των βιβλίων αναδεικνύεται ως κυρίαρχη αιτία προβλημάτων, καθώς δεν έχει ετοιμαστεί η πλειοψηφία των σχολικών τίτλων και το υπουργείο Παιδείας ζήτησε από τους εκπαιδευτικούς να χρησιμοποιήσουν φωτοτυπίες και DVD.

 

Ο Οργανισμός Έκδοσης Διδακτικών Βιβλίων, τονίζει ότι μέσα στο πρώτο 15μερο του Οκτωβρίου οι μαθητές θα έχουν στα χέρια τους το 70% των βιβλίων, ενώ τα υπόλοιπα που θα δοθούν αργότερα αναφέρονται σε δευτερεύοντα τεύχη που δεν θα χρησιμοποιηθούν άμεσα. Σύμφωνα με πληροφορίες στα δημοτικά σχολεία απαιτούνται συνολικά 14 εκατομμύρια αντίτυπα, 9,5 εκατομμύρια στο γυμνάσιο, 5,5 εκατομμύρια στο λύκειο και 2 εκατομμύρια στα Επαγγελματικά Λύκεια και Σχολές.

Μέχρι τώρα, τα αποθέματα που υπάρχουν και οι αποστολές που έχουν γίνει ανέρχονται σε 2 εκατομμύρια για το δημοτικό, 1,6 για το γυμνάσιο, 1,1 για το λύκειο και 0,8 για τα Επαγγελματικά. Περίπου 5,5 εκατομμύρια αντίτυπα έχουν σταλεί και βρίσκονται στα σχολεία.

Όμως τα βιβλία δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα, καθώς οι δάσκαλοι και καθηγητές καταγγέλλουν ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού. Όπως επισημαίνουν φέτος συνταξιοδοτήθηκαν περίπου 6.000 εκπαιδευτικοί και διορίστηκαν μόνιμοι 546. Οι υπόλοιπες θέσεις αναμένεται να καλυφθούν από τους 20.0000 αναπληρωτές και ωρομίσθιους που θα προσληφθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: