Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Με διαγωνισμούς μαζεύουν παλιά σχολικά βιβλία στο δήμο Θεσσαλονίκης

sxolika_vivlia_01Έξυπνη λύση από το δήμο Θεσσαλονίκης: Διαγωνισμό στα σχολεία για τη συγκέντρωση παλιών σχολικών βιβλίων θα προκηρύξει ο δήμος, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Τα παιδιά θα καλούνται να διαγωνιστούν στο ποια σχολεία θα συγκεντρώσουν πιο γρήγορα τα περισσότερα παλιά σχολικά βιβλία. Με τον τρόπο αυτό εκτιμούν ότι θα συγκεντρωθούν σχολικά βιβλία, ώστε να βοηθηθούν οι μαθητές και ταυτόχρονα να ενισχυθεί η οικολογική συνείδησή τους.

Το έπαθλο του σχολείου που θα κερδίσει το διαγωνισμό είναι ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής. 

Ο διευθυντής της περιφερειακής εκπαίδευσης κεντρικής Μακεδονίας, Θεόδωρος Καρτσιώτης αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία λόγω της έλλειψης βιβλίων τόνισε ότι σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης, τα σχολεία του δήμου  που δυσκολεύονται να τυπώσουν φωτοτυπίες, μπορούν να απευθυνθούν στην αντιδημαρχία αρχιτεκτονικού. Όπως είπε, δήμος και Περιφερειακή Διεύθυνση έχουν στήσει οργανισμός στήριξης των σχολείων λόγω της κατάστασης που επικρατεί.

Τα σχολικά βιβλία, όσα υπάρχουν, στέλονται κατά προτεραιότητα στα σχολεία της Περιφέρειας και υπάρχουν αρκετοί όπου το πρόβλημα είναι σημαντικά μικρότερο. Ο κυρίως  κορμός των βιβλίων επίσης, έχει σταλεί τουλάχιστον στα μισά τεχνικά λύκεια όπου το πρόβλημα είναι μικρότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: