Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

Το παλιό 424 ΓΣΝ θέλει το ΠΑΜΑΚ

Μπαλκόνια, διάδρομοι, ακόμη και τουαλέτες έχουν γίνει γραφεία καθηγητών. Όπως καταγγέλλουν η διοίκηση και οι εργαζόμενοι του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το ίδρυμα ασφυκτιά και είναι επιτακτική πλέον η μετεγκατάστασή του στο 424 ΓΣΝΕ. Γι’ αυτό και χθες στο ΠΑΜΑΚ, πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη των Προέδρων των Τμημάτων του Ιδρύματος, με θέμα την εντελώς αδικαιολόγητη κωλυσιεργία που σημειώνεται στις διαπραγματεύσεις.
Οι Πρόεδροι των Τμημάτων στην ανακοίνωση που εξέδωσαν, παραδέχτηκαν ότι λόγω του ότι δεν επαρκούν οι ερευνητικοί και διδακτικοί χώροι, αυτό δημιουργεί αλυσιδωτές επιπτώσεις στην ποιότητα των σπουδών.
Προσθέτουν ωστόσο πως υπάρχει μια σειρά από ερευνητικά κέντρα και δραστηριότητες που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη του Ιδρύματος και της έρευνας στην χώρα κατ’ επέκταση και η έλλειψη χώρων λειτουργεί ως τροχοπέδη.
«Οι αρμόδιοι κωφεύουν ακολουθώντας μια παρελκυστική πολιτική υποσχέσεων, που φτάνει στα όρια της μικροπολιτικής. Δε θέλουμε άλλες υποσχέσεις. Η εκπαιδευτική πολιτική δεν μπορεί να είναι αποτέλεσμα συγκυριών και ευκαιριακών αποφάσεων», υπογράμμισαν χαρακτηριστικά.
Οι Πρόεδροι των Τμημάτων, τέλος, απαίτησαν να υλοποιηθεί η απόφαση του υπουργείου Άμυνας για αμοιβαία λύση, ανέφεραν ότι στηρίζουν τις προσεχείς κινητοποιήσεις και δε δίστασαν να τονίσουν ότι δεν πρόκειται να υπαναχωρήσουν από τη διεκδίκηση των χώρων του 424 ΓΣΝΕ.

Η φωτογραφία είναι του Νώντα Στυλιανίδη από το photoreportage.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: