Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Με συνθήματα για τη… ΔΕΘ η πορεία των φοιτητών στη Θεσσαλονίκη

sinthima_paideia_20110902_01Την πρόθεσή τους να υποδεχτούν τον Γιώργο Παπανδρέου στη ΔΕΘ εξέφρασαν, σήμερα, οι φοιτητές που πραγματοποίησαν πορεία στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, το ΄γραψαν και στον.. τοίχο της περίφραξης του Διοικητηρίου!

 

Τα συνθήματα που ακούστηκαν αφορούσαν, στην πλειοψηφία τους, το νόμο για την Παιδεία. Υπήρχαν, όμως και συνθήματα για τον ερχομό του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, ενόψει Διεθνούς Εκθέσεως.

“ΔΕΘ 2011: Παπανδρέου σε περιμένουμε”, ήταν ένα από τα συνθήματα που έγραψαν οι φοιτητές. Ένα άλλο έλεγε: “ν2 να ναι οι ώρες σας”. Κι ένα τρίτο “Για ντου εδώ” , έχοντας δίπλα ένα βέλος να δείχνει την είσοδο του κτιρίου όπου στεγάζεται η γενική γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης.

Τη μεσημβρινή πορεία οργάνωσαν φοιτητές του ΑΠΘ. Συμμετείχαν σε αυτήν περίπου 600 νεολαίοι. Ανάμεσά τους και 30 άτομα του αναρχικού χώρου.

Το πρωί, άλλη πορεία οργάνωσε το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών. Και σε αυτήν το αίτημα ήταν να καταργηθεί ο νόμος για την Παιδεία. Σε αυτήν συμμετείχαν περίπου 200 φοιτητές.

Το ΜΑΣ είχε οργανώσει πορεία στη Θεσσαλονίκη και χθες το βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: