Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Σε πολεμικό κλίμα οι συνελεύσεις φοιτητών για τις καταλήψεις στα πανεπιστήμια

apth_philosophiki_01Εντάσεις, καβγάδες κι αντεγκλήσεις χαρακτηρίζουν τις γενικές συνελεύσεις των φοιτητών στις πανεπιστημιακές σχολές της Θεσσαλονίκης, όπου αλλού συνεχίζονται οι καταλήψεις κι αλλού λήγουν.

Το κλίμα δεν είναι ιδιαίτερα καλό. Μπορεί να χαρακτηριστεί ακόμη και πολεμικό, σε κάποιες περιπτώσεις. Οι φοιτητικές παρατάξεις κατηγορούν η μία την άλλη πως παίρνουν αποφάσεις με βία και νοθεία.

Έληξε, απόψε, η κατάληψη στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των φοιτητών.

Επίσης έληξε και η κατάληψη στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ.

Ένταση επικράτησε στη συνέλευση της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ. Όταν η πλειοψηφία τάχθηκε κατά της κατάληψης, αυτοί που ήταν υπέρ ζήτησαν να σταματήσει η ψηφοφορία και να διεξαχθούν δύο διαφορετικές, για το Τμήμα Θεολογίας και το Τμήμα Ποιμαντικής Θεολογίας. Τελικά, στη σχολή θα γίνει νέα γενική συνέλευση, σήμερα το βράδυ.

Παρόμοια κατάσταση και στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ. Από την περασμένη Τετάρτη, με μικρή διαφορά αποφασίστηκε η επαναλειτουργία της σχολής. Στη σημερινή ψηφοφορία, όμως, οι φοιτητές που ήταν υπέρ της κατάληψης έκλεισαν τις πόρτες της αίθουσας όπου γινόταν η συνέλευση και ψήφισαν υπέρ της συνέχισης της κατάληψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: