Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Πρωτοβουλία «Νεολαία σε κίνηση» στην πλατεία Αριστοτέλους

aristotelous_katastimata_01Τη δυνατότητα να ενημερωθούν σχετικά με τις δυνατότητες εκπαίδευσης, επαγγελματικής κατάρτισης και απασχόλησης μέσω της κινητικότητας στην ΕΕ, θα έχουν οι νέοι της Θεσσαλονίκης που θα κάνουν μια βόλτα από την πλατεία Αριστοτέλους από …

σήμερα και έως τις 25 του μήνα, καθώς εκεί θα λάβει χώρα η εκδήλωση «Νεολαία σε κίνηση».

Η επίσημη έναρξη της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 11:00, στην Πλατεία Αριστοτέλους, όπου θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννης Μπουτάρης, καθώς και εκπρόσωποι από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στην τέντα της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα όπου θα λειτουργούν 10 θεματικά περίπτερα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον τρόπο απόκτησης των κατάλληλων γνώσεων, δεξιοτήτων και εμπειρίας, ώστε να εξασφαλίσουν την πρώτη τους εργασία και να εκμεταλλευθούν τις νέες υποτροφίες της ΕΕ για σπουδές ή κατάρτιση σε άλλη χώρα.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, δραστηριότητες ψυχαγωγικού χαρακτήρα θα πραγματοποιούνται στο εξωτερικό της τέντας, όπως χιπ χοπ και break dance καθώς και graffiti υπό την καθοδήγηση του Γιάννη Ευσταθίου, αναγνωρισμένου καλλιτέχνη στη Β. Ελλάδα.

Επίσης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα λειτουργήσει ο "Τροχός Σταδιοδρομίας". Πρόκειται για δραστηριότητες βιωματικού χαρακτήρα που διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΚΕΠ), με αντικείμενο τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου. Τα εργαστήρια αυτά διάρκειας 45 λεπτών έκαστο, θα πραγματοποιηθούν σε εδικά διαμορφωμένο χώρο από εξειδικευμένους Σύμβουλους Επαγγελματικού Προσανατολισμού την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011, 11:00-14:15 (για τα πρωινά σχολεία) και 15:00-19:45 (για τα εσπερινά σχολεία).

Σε 7 θεματικά Περίπτερα θα συμμετέχουν εκπρόσωποι Υπουργείων και φορέων που υλοποιούν πολιτικές και προγράμματα σχετικά με την εκπαίδευση και την απασχόληση στην Ελλάδα, ενώ ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα εκπροσωπείται με την Υποψηφιότητα της πόλης για Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014 καθώς και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πληροφόρησης (Europe Direct) Θεσσαλονίκης.

Στο κοινό Περίπτερο της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, όπου θα φιλοξενείται και το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (Cedefop), θα διατίθεται προς το κοινό ενημερωτικό υλικό με σκοπό την καλύτερη και πληρέστερη κατανόηση του τρόπου λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με κεντρικό άξονα τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ (1981-2011).

Περισσότερες πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση

http://ec.europa.eu/youthonthemove/

Δεν υπάρχουν σχόλια: