Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Θεσσαλονίκη: Στον αέρα η μεταφορά 11.000 μαθητών στα σχολεία τους

metafora_mathiton_01Αν και βρισκόμαστε μόλις 12 μέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, το θέμα της μεταφοράς των μαθητών του νομού Θεσσαλονίκης στα σχολεία τους μέσω του ειδικού προγράμματος, είναι στον αέρα.

 

Η χρηματοδότηση του προγράμματος έχει περάσει, με τον “Καλλικράτη” στους δήμους. Όμως, οι δήμοι δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τα προβλήματα που συνάντησαν και μεταβίβασαν το πρόβλημα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι ιδιοκτήτες λεωφορείων ζητούν την εξόφληση των δεδουλευμένων της περσινής χρονιάς, διαφορετικά, όπως τονίζουν, δε θα ξεκινήσουν την μεταφορά. “Αν δεν πάρουμε τα χρήματά μας, η μεταφορά δε θα ξεκινήσει”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Πεζίκογλου, πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Λεωφορείων νομού Θεσσαλονίκης, μετά από σύσκεψη που έγινε για το θέμα αυτό στην αντιπεριφέρεια Κ. Μακεδονίας, σήμερα το πρωί.

Από την πλευρά τους οι γονείς, δια στόματος του προέδρου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, Γ. Θώμογλου, μιλουν για ξεκάθαρη ευθύνη των δήμων και τονίζουν πως αν στις 12 Σεπτεμβρίου δεν είναι όλα έτοιμα θα προχωρήσουν σε μηνύσεις και κινητοποιήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 80% των χρημάτων έχει φθάσει στην περιφέρεια, όμως, παρά το ότι οι οδηγοί λεωφορείων δέχτηκαν μείωση της τάξης του 11% στις αποζημιώσεις τους, δεν έχουν πάρει, ακόμη, τα χρήματα που αφορούν τη μεταφορά μαθητών για 9 μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: