Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Ανακοινώνονται τη Δευτέρα οι βάσεις των σχολών

apotelesmata_exetaseis_2Τελευταίες ώρες αγωνίας για χιλιάδες υποψήφιους στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις, καθώς αύριο το πρωί ανακοινώνονται οι βάσεις των σχολών. Τα σχετικά στοιχεία, θα αναρτηθούν από το πρωί στο διαδίκτυο, ενώ …

οι πίνακες θα αναρτηθούν και στα λύκεια.

Φέτος θα υπάρχουν οι βάσεις εισαγωγής για το μεγαλύτερο μέρος των υποψηφίων, (90%), αλλά και για μία από τις ειδικές κατηγορίες, δηλαδή τέκνα τριτέκνων, πολυτέκνων οικογενειών κλπ. Γι' αυτό οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν θα “διαβάζουν” τις βάσεις.

Πρέπει να είναι σίγουροι ποιες βάσεις βλέπουν. Οι εκπαιδευτικοί συμβουλεύουν να τυπώσουν από το διαδίκτυο το μηχανογραφικό τους, όπως το υπέβαλαν για να είναι πιο εύκολο το “διάβασμα” των βάσεων.

Όλες οι ενδείξεις πάντως, συγκλίνουν στο ότι θα παρατηρηθεί γενική πτώση των βάσεων ακόμη και σε υψηλόβαθμες, περιζήτητες σχολές.

Μία από τις αιτίες είναι ότι φέτος τα θέματα ήταν πολύ δύσκολα, οι επιδόσεις των υποψηφίων χαμηλότερες και ο αριθμός των αριστούχων μικρότερος από άλλες χρονιές. Η φετινή μείωση των αριστούχων (6.178 έναντι 10.571 πέρσι και 10.688 πρόπερσι) συμβάλει στην πτώση των βάσεων, ακόμη και στις ιατρικές σχολές. Οι αριστούχοι της Θεωρητικής Κατεύθυνσης είναι φέτος 1.009 λιγότεροι από πέρσι, οι αριστούχοι της Θετικής Κατεύθυνσης είναι 1.630 λιγότεροι, και οι αριστούχοι της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης 2 είναι φέτος 1.683 λιγότεροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: