Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

ΟΝΝΕΔ κατά… Μπουτάρη

boutaris_diamantopoulou_20101123_01Τι ήθελε και μίλησε για το νομοσχέδιο για την Παιδεία ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης; Εκτός από τα δεκάδες αρνητικά σχόλια στο Twitter, που εισέπραξε, δέχτηκε, σήμερα, επίθεση, μέσω ανακοίνωσης, από την ΟΝΝΕΔ.

Οι “γαλάζιοι” νεολαίοι τον χαρακτηρίζουν “αυτόκλητη τηλεπερσόνα” και τον καλούν να ασχοληθεί με τα προβλήματα της πόλης από τα οποία, όπως λένε η Θεσσαλονίκη “βουλιάζει”.

Αν έχετε ώρα και όρεξη, διαβάστε την ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ:

Με έκπληξη διαβάσαμε στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό Τύπο μια ακόμα δημόσια παρέμβαση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη σχετικά με τη στήριξη του στο νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία, η οποία πιθανώς μόνο στόχο είχε για ακόμα μια φορά, την  προσωπική του προβολή.
Τη στιγμή που η πόλη μας βουλιάζει από τα προβλήματα, ο κ. Μπουτάρης φροντίζει σε συστηματική βάση να δουλεύει για τον εαυτό του, αδιαφορώντας για την κατάσταση στην οποία έχει οδηγηθεί ο Δήμος. Ο κατά τα άλλα λαλίστατος Δήμαρχος χάνει τη μιλιά του όταν πρόκειται να αναφερθεί σε όλες εκείνες τις δεσμεύεις που είχε υποσχεθεί προεκλογικά (σκουπίδια, παρεμπόριο, κυκλοφοριακό, οικονομική εξυγίανση κ.α.), ωστόσο επιμένει να τοποθετείται επί παντός επιστητού. Λες και ο κόσμος της Θεσσαλονίκης τον ψήφισε για εκπρόσωπο Τύπου αντί για Δήμαρχο… Λες και το μόνο πρόβλημα στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης, είναι να χαρίσουμε το όνομα του τούρκου φονέα χιλιάδων Ελλήνων, σε κάποιο δρόμο μας.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, φρόντισε νωρίς νωρίς να πετάξει από πάνω του το πέπλο της ανεξάρτητης, αδέσμευτης φωνής με το οποίο εκλέχθηκε. Πλέον ανοιχτά έχει ταχθεί συντεταγμένα με το βαθύτερο κομμάτι του ΠΑΣΟΚ, το οποίο άλλωστε και κλήθηκε με τη δήλωση του αυτή να υπηρετήσει, υποστηρίζοντας τον πιο σκληρό πυρήνα των κυβερνητικών νομοσχεδίων που πλήττουν καθημερινά τον πολίτη.
Κύριε Δήμαρχε όμως, ως εδώ. Χορτάσαμε από τα λόγια σας. Δε θέλουμε άλλες αμπελοφιλοσοφίες. Θέλουμε λύσεις για την πόλη μας. Την πόλη για την οποία εσείς αδιαφορείτε, αλλά δυστυχώς έχει ανάγκη από σοβαρές πολιτικές. Σκύψτε το κεφάλι και δουλέψτε για τη Θεσσαλονίκη. Για την πόλη που βαρέθηκε να σας ακούει να τάζετε και δεν εμφανίζει καμία βελτίωση επί των ημερών σας. Αφήστε τα Πανεπιστήμια σε εκείνους που τα ζουν και κάντε απλά τη δουλειά που σας όρισε ο λαός της Θεσσαλονίκης.
Υπηρετήστε επιτέλους την πόλη σας ως Δήμαρχος, και όχι ως κομματική αυτόκλητη τηλεπερσόνα.

Αναζητήσαμε απάντηση, αλλά ως τώρα δεν υπάρχει. Κύκλοι στο δήμο Θεσσαλονίκης επέμεναν πως “ο δήμαρχος δε θα απαντήσει σε αυτούς που βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία”.

Δ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: