Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Πάνω από 900 παιδιά στο πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης

Mε τη συμμετοχή εκατοντάδων παιδιών συνεχίζεται και το φετινό καλοκαίρι το πρόγραμμα «Δημιουργική Απασχόληση Μαθητών κατά την διάρκεια των θερινών διακοπών των Σχολείων- Καλοκαίρι 2011», που υλοποιεί ο …

Δήμος Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα  περισσότερα από 900 παιδιά συμμετέχουν στο πρόγραμμα που συνεχίζεται για 12η συνεχή χρονιά, στα παρακάτω Δημοτικά Σχολεία:

 

36ο Δημοτικό Σχολείο (Αγ. Σοφίας 66) Α΄ Δημοτική Κοινότητα
67ο Δημοτικό Σχ. (Β.Παπαθανασίου 41) Β΄ Δημοτική Κοινότητα
53ο Δημοτικό Σχ. (Φ. Δραγούμη 7-9) Γ΄ Δημοτική Κοινότητα
72ο Δημοτικό Σχ. (Πόντου 40) Δ΄ Δημοτική Κοινότητα
88ο Δημοτικό Σχολείο (Ζεμπελίου 2 - 4) Ε΄ Δημοτική Κοινότητα
1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο (AMEA) (Kαραϊσκάκη 1α) Ε΄ Δημοτική Κοινότητα
1o Δημοτικό Σχολείο Τριανδρίας(Γυμναστηρίου 2Α) Δημοτική Κοινότητα Τριανδρίας

Όπως αναφέρει σε δήλωση του ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης,  «Ο Δήμος  Θεσσαλονίκης, δίνει μια δημιουργική, όσο και χρήσιμη διέξοδο απασχόλησης στα παιδιά και στις έξι Δημοτικές Κοινότητες, σε ένα όμορφο περιβάλλον με τη χαλαρότητα των διακοπών, προσφέροντας παράλληλα απασχόληση σε πολλούς εκπαιδευτικούς».

Το «πρόγραμμα» προσφέρεται δωρεάν και αποτελεί κοινωνική προσφορά του Δήμου προς τους δημότες, καθώς εξυπηρετεί τις εργαζόμενες μητέρες, τις μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες, και τις οικογένειες με παιδιά με «Ειδικές Ανάγκες-ΑΜΕΑ». Επίσης, προσφέρει εργασία σε αδιόριστους νέους εκπαιδευτικούς, αλλά και τη χαρά στα παιδιά να απασχοληθούν δημιουργικά κατά την διάρκεια των θερινών διακοπών των Σχολείων τους.  

Η  «Δημιουργική Απασχόληση» θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα 29 Αυγούστου, με την καθιερωμένη «τελετή λήξης» στο Θέατρο του πάρκου της Ν. Ελβετίας, όπου οι μικροί μαθητές μας θα παρουσιάσουν θεατρικά δρώμενα, μουσικοχορευτικές και γυμναστικές επιδείξεις, χορωδίες, ζωγραφιές και διάφορες κατασκευές που πραγματοποίησαν κατά την διάρκεια του «προγράμματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: