Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Στα άκρα οι σχέσεις Διαμαντοπούλου- Μυλόπουλου

diamantopoulou_milopoulos_01Πιο σκληρή γίνεται η κόντρα μεταξύ ΑΠΘ και Υπουργού Παιδείας. Η Άννα Διαμαντοπούλου, δεν κρύβει τη δυσαρέσκειά της για τη στάση του άλλοτε φίλου της, πρύτανη του ΑΠΘ, Γιάννη Μυλόπουλου.  Σχολιάζοντας...

την απόφαση της Συγκλήτου του ιδρύματος κατά του νέου νόμου, η υπουργός έκανε λόγο για «κατεστημένα που δεν κατανοούν τι αλλάζει γύρω τους και δεν κατανοούν τα αιτήματα της κοινωνίας». «Υπονομεύουν τέτοιες αποφάσεις το δημόσιο χαρακτήρα των ΑΕΙ και πυροδοτούν αντιδράσεις. Οι γενικόλογες, ψευδείς και ανιστόρητες προσεγγίσεις δε θα συνεχίσουν να αποτελούν σημείο αναφοράς», τόνισε.

Από την πλευρά του ο πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος, επανέλαβε ότι ο νόμος ενέχει ζητήματα αντισυνταγματικότητας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο αγώνας για καλύτερη ανώτατη εκπαίδευση θα δοθεί από τους πανεπιστημιακούς. «Ο νόμος που ψηφίστηκε στη Βουλή για την τριτοβάθμια εκπαίδευση αποτελεί προϊόν κομβικής συμφωνίας κορυφής και όχι αντικείμενο συναίνεσης με την πανεπιστημιακή κοινότητα», δήλωσε ο κ. Μυλόπουλος.


από το http://www.thestival.gr/society/item/6293-at-the-ends-the-relationship-diamantopoulou-mylopoulos

Δεν υπάρχουν σχόλια: