Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Ως και τα 2.000 μόρια η πτώση σε κάποιες σχολές!

apotelesmata_exetaseis_1Δόθηκαν στη δημοσιότητα από το υπουργείο Παιδείας τα αποτελέσματα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η πτώση είναι μεγάλη στη συντριπτική πλειονότητα των σχολών, ακόμα και στις …

ιατρικές σχολές, και ιδιαίτερα στις πολυτεχνικές και παιδαγωγικές σχολές.

Σε πολλές σχολές η πτώση ξεπερνά ακόμα και τα 2.000 μόρια.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η τελευταία ιατρική σχολή Θράκης έπεσε 642 μόρια και διαμορφώθηκε στα 18.369 μόρια, ενώ η μόνη ιατρική σχολή που διατηρήθηκε πάνω από τα 19.000 μόρια είναι της Αθήνας, όπου όμως υπήρξε επίσης πτώση 300 μορίων, στα 19.153.

Η Νομική Αθήνας έπεσε κατά 285 μόρια, στα 18.608 μόρια, ενω στη Θεσσαλονίκη η ίδια σχολή έπεσε 311 μόρια και διαμορφώθηκε στα 18.449.

Όπως προαναφέρθηκε, εντυπωσιακή είναι η πτώση των βάσεων στις πολυτεχνικές σχολές όπου σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνά τα 2.000 μόρια. Συγκεκριμένα το Τμήμα Μηχανολόγων Περιβάλλοντος Θράκης, έπεσε κατά 2.658 μόρια (βάση 14.533). Στο Τμήμα πολιτικών Μηχανικών του Ε.Μ.Πολυτεχνείου -από τα περιζήτητα τμήματα- η βάση έπεσε 758 μόρια και διαμορφώθηκε στα 18.483 μόρια. Η σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Ε.Μ.Πολυτεχνείου έπεσε κατά 598 μόρια και έφτασε στα 21.715, ενώ η αντίστοιχη σχολή στο Βόλο, έπεσε 1246 μόρια και έφτασε στα 20.2003.

«Βουτιά» και στα παιδαγωγικά τμήματα όπου στην Αθηνα το Δημοτικής Εκπαίδευσης έπεσε κατά 744 μόρια στα 17.806 και στη Ρόδο το Παιδαγωγικό Τμήμα εμφανίζει πτώση 2.068 μορίων, στα 15.247.

Ανάλογη εικόνα και στις περισσότερες σχολές των ΤΕΙ ωστόσο υπάρχουν και θεαματικές άνοδοι σε σχολές οι οποίες βρίσκονται κάτω από τα 7.000 μόρια, αλλά είναι σχολές με χαμηλή ζήτηση. Σχολές, όπως η Λογιστική ΤΕΙ Θεσσαλονίκης έπεσε κατά 1.868 μόρια και η βάση διαμορφώθηκε στα 12.292. Υπάρχουν όμως και τμήματα με εντυπωσιακές ανόδους, όπως το Τμήμα Εμπορίας και ποιοτικού ελέγχου που ανέβηκε κατά 5.710 μόρια και διαμορφώθηκε στα 6.710 μόρια.

Η σχολή με την μεγαλύτερη άνοδο είναι Γαλλικής Φιλολογίας Θεσσαλονίκης, όπου ανέβηκε κατά 6.212 μόρια και η σχολή με την μεγαλύτερη πτώση είναι Μηχανικών Πληροφορικής και Επικοινωνιακών Συστημάτων Αιγαίου που έπεσε κατά 3.673 μόρια.

Οι υποψήφιοι μπορούν να βλέπουν τα αποτελέσματά τους στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας http://results.minedu.gov.gr/ εισάγοντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο, Ονομα, Πατρώνυμο και Μητρώνυμο).

Τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά και στις Διευθύνσεις και τα Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου να εκτυπωθούν οι ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους για ενημέρωση των ενδιαφερομένων υποψηφίων.

Σε ανακοίνωσή της με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής, η Δημοκρατική Συμμαχία συγχαίρει όλα τα παιδιά που εξετάστηκαν, είτε πέτυχαν την εισαγωγή τους σε κάποια σχολή, είτε όχι. «Συγχαρητήρια όμως δεν μπορούν να δοθούν και στο υπουργείο Παιδείας», επισημαίνει το Κίνημα, «διότι η διαδικασία των εξετάσεων που ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, ολοκληρώθηκε σήμερα, πιο αργά από κάθε άλλη χρονιά, δείχνοντας με τον πλέον σαφή τρόπο ότι οι καλές προθέσεις δεν φτάνουν. Χρειάζεται συνεχής και συνεπής προσπάθεια για την επιτυχία».

«Ελπίζουμε», καταλήγει η ανακοίνωση της ΔΗΣΥ «το δίδαγμα αυτό να αποτελέσει οδηγό για το υπουργείο Παιδείας, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν επιτέλους αποτελεσματικά τα κενά των καθηγητών στα σχολεία, οι συνεχείς αλλαγές των προγραμμάτων σπουδών και το μόνιμο φαινόμενο να ξεκινά το σχολικό έτος χωρίς να έχουν βιβλία οι μαθητές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: