Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Πτώση των βάσεων έως και 1300 μόρια

apotelesmata_exetaseis_1Πτώση αναμένεται να υπάρξει στις βάσεις των περισσότερων ΑΕΙ και ΤΕΙ, η οποία θα κυμαίνεται από 150 έως 1300 μόρια. Σημαντικό ρόλο σε αυτό θα παίξουν:

 

  1. Η σημαντική μείωση του αριθμού των φετινών αριστούχων,
  2. η κατάργηση των μετεγγραφών και
  3. η ένταση της οικονομικής κρίσης.

Εκπλήξεις αναμένεται να εκδηλωθούν σε μια ορατή ομάδα σχολών, διασκορπισμένη σε όλα τα Επιστημονικά Πεδία, η οποία για διάφορους λόγους θα ανεβάσει το «κασέ» των βάσεων εισαγωγής τους.

Η πτώση του αριθμού των αριστούχων από 10571 σε 6178 σε σχέση με πέρυσι, σηματοδοτεί και πτώση των βάσεων. Συγκεκριμένα, οι αριστούχοι της Θεωρητικής Κατεύθυνσης είναι φέτος 1.009 λιγότεροι από πέρσι, οι αριστούχοι της Θετικής Κατεύθυνσης είναι 1.630 λιγότεροι, ενώ οι αριστούχοι της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης είναι φέτος 1.683 λιγότεροι.

Έτσι, τα υψηλόβαθμα ιατρικά, οδοντιατρικά, φαρμακευτικά, πολυτεχνικά, νομικά, παιδαγωγικά και οικονομικά τμήματα, τόσο των δύο μεγάλων αστικών κέντρων όσο και της περιφέρειας, θα χαμηλώσουν σημαντικά τις βάσεις εισαγωγής τους.

Ωστόσο, θα υπάρξει και μικρή άνοδος των βάσεων κυρίως στα κεντρικά τμήματα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη) με μεσαίες, χαμηλές έως και πολύ χαμηλές βαθμολογικά βάσεις εισαγωγής κυρίως του 1ου και 3ου Επιστημονικού Πεδίου, ενώ και ορισμένα Τμήματα με ειδικά μαθήματα θα ακολουθήσουν αντίστροφη πορεία παρουσιάζοντας άνοδο στις βάσεις εισαγωγής τους.


από το http://now24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: