Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2011

Ξεσηκώθηκαν στο Πλατύ για το γυμνάσιο

Ξεσηκώθηκαν στο Πλατύ Ημαθίας, μετά την απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας, κ. Εύης Χριστοφιλλοπούλου, να καταργήσει το Γυμνάσιο Πλατέος. Οι κάτοικοι υπογραμμίζουν ότι είναι το μοναδικό Γυμνάσιο στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που, σύμφωνα με την απόφαση της Υφυπουργού που εκδόθηκε ...
στις 24 Ιουνίου 2011 και ανακαλεί προηγούμενη απόφασή της του Μαρτίου 2011, κλείνει από το σχολικό έτος 2011-2012.
Να σημειωθεί ότι στο Γυμνάσιο Πλατέος, που λειτουργεί αδιάλειπτα εδώ και 70 περίπου χρόνια, παρακολουθούν μαθήματα περίπου 150 παιδιά. Συστεγάζεται δε με το Λύκειο στην ίδια περιοχή σε ένα νέο διδακτήριο με άνετους χώρους και άρτια εξοπλισμένο.
Το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Πλατέος, που συνεδρίασε εκτάκτως, στις 21 και 25 Ιουλίου, παρουσία του τοπικού Αντιδημάρχου κ. Σάββα Ανδρονίδη, του Συλλόγου Γονέων του Γυμνασίου Πλατέος, καθηγητών του Γυμνασίου Πλατέος και εκπροσώπων τοπικών φορέων, αποφάσισε ομόφωνα να προχωρήσει σε μαζικές κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των κατοίκων και φορέων της περιοχής, για να ανακληθεί αυτή η κατάφορα άδικη και αστήριχτη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.
Με σημερινή ανακοίνωσή τους, ο τοπικός Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Πλατέος κ. Ανδρονίδης και το Συμβούλιο της Δημοτική Κοινότητας, γνωστοποιούν ότι την Τετάρτη 27 Ιουλίου στις 9.00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Πλατέος (πρώην Δημαρχείο Πλατέος) μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων και φορέων.
Στην ανακοίνωσή τους καλούν, τους Βουλευτές και τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, τον Δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο, τους Προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Αλεξάνδρειας, Συλλόγους Γονέων Σχολικών Μονάδων της περιοχής και όλους τους τοπικούς φορείς, να παραστούν στην συγκέντρωση, σε ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα τους.
Επίσης, το Συμβούλιο αποφάσισε να συναντηθεί αντιπροσωπεία τοπικών φορέων με τον Περιφερειακό Διευθυντή Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Καρσιώτη, και τον Προϊστάμενο Β/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, κ. Φλιτούρη, με σκοπό να ενημερωθεί επίσημα, ποιοι, για ποιους λόγους και με ποια κριτήρια εισηγήθηκαν και αποφάσισαν την κατάργηση του Γυμνασίου Πλατέος.
Το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας αποφάσισε να μεταβεί αντιπροσωπεία στην Αθήνα για να συναντηθεί με την Υφυπουργό Παιδείας, προκειμένου να της εκθέσει τα μεγάλα προβλήματα που θα δημιουργηθούν από το κλείσιμο του Γυμνασίου Πλατέος και να ζητήσει την ανάκληση της απόφασης, σε διαφορετική περίπτωση, όπως τονίζουν οι κάτοικοι και οι τοπικοί φορείς, θα υπάρξουν δυναμικές αντιδράσεις.

Το θέμα στη Βουλή
Για το θέμα, οι βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., κ. Ευαγγελία Αμανατίδου-Πασχαλίδου και Τάσος Κουράκης, κατέθεσαν, σήμερα Δευτέρα 25/7, σχετική ερώτηση στην Υπουργό Παιδείας, κ. Άννα Διαμαντοπούλου. Στην ερώτησή τους οι βουλευτές ζητούν να πληροφορηθούν με ποια κριτήρια προέβη το Υπουργείο στην κατάργηση μιας σχολικής μονάδας με 150 μαθητές και εάν προτίθεται να αναθεωρήσει την απόφαση για την κατάργηση του Γυμνασίου στο Πλατύ.
Σημειώνεται ότι και το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας, σε κατεπείγουσα συνεδρίασή του, την Πέμπτη 21 Ιουλίου, καταδίκασε ομόφωνα την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για την κατάργηση του Γυμνασίου Πλατέος. Ανάλογα ψηφίσματα έχουν εκδώσει η Ε.Λ.Μ.Ε. Ημαθίας και άλλοι τοπικοί φορείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: