Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Μας αφήνουν χωρίς παιδικούς σταθμούς!

Νέο ψαλίδι αναμένεται, στις κρατικές επιχορηγήσεις για τα έξοδα των προνοιακών παιδικών σταθμών. Και να σκεφθεί κανείς ότι, σήμερα, ο δήμος Θεσσαλονίκης, αρχίζει τη διανομή των προνοιακών επιδομάτων. Ως πότε θα υπάρχουν κι αυτά;

Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Μακεδονία της Κυριακής", που υπογράφει η Φανή Σοβιτσλή, αναμένεται κόψιμο, που θα φθάσει ακόμη και το 70%, στις κρατικές επιχορηγήσεις με τις οποίες λειτουργούν οι προνοιακοί παιδικοί σταθμοί. Το υπουργείο Υγείας απαιτεί να γίνονται δεκτά στο εξής μόνο τα παιδιά γονέων με εισόδημα που φτάνει τα όρια της φτώχειας, δηλ. από 6.000 έως 8.000 ευρώ ετησίως.
Η δραματική μείωση των κρατικών κονδυλίων όμως σε συνδυασμό με το αυστηρό πλαφόν στο οικογενειακό εισόδημα, αναγκάζει ήδη τις διοικήσεις των σταθμών να αυξήσουν τα τροφεία, προκειμένου να επιβιώσουν, γεγονός που προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις των γονιών.
Στη Θεσσαλονίκη λειτουργούν συνολικά πέντε παιδικοί σταθμοί που επιχορηγούνται από την Πρόνοια, ενώ ακόμη ένας λειτουργεί στην πόλη της Έδεσσας. Μέχρι και σήμερα στους σταθμούς αυτούς, όπου φιλοξενούνται 1.000 παιδιά, γίνονταν δεκτά τα παιδιά οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα, που έφταναν τις 20.000 - 25.000 ετησίως, ενώ το κόστος των τροφείων κυμαίνονταν από 100 έως 150 -160 ευρώ τον μήνα.
_____________________________________________________________
Διάβασε όλο το θέμα της "Μακεδονίας" για τους παιδικούς σταθμούς και τη μείωση δαπανών με κλικ εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: