Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Έφθασαν στον Έβρο οι ποδηλάτες από τη Θεσσαλονίκη

Στον Άδρα, τον παραπόταμο του Έβρου, για το ομώνυμο Φεστιβάλ, βρίσκονται, πλέον, οι ποδηλάτες από τη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι ξεκίνησαν από τη συμπρωτεύουσα, πέρασαν από έξι πόλεις (Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα) και κατέληξαν στην ...
ελληνική μεθόριο, για να μεταφέρουν το μήνυμα για τη διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Νεολαίας του 2012, από τη Θεσσαλονίκη.
Η είσοδος των εθελοντών ποδηλατών στο χώρο που φιλοξενείται το Φεστιβάλ ήταν... θριαμβευτική. Άνοιξαν την εκδήλωση κρατώντας τις αφίσες με την υποψηφιότητα της Θεσσαλονίκης για το θεσμό της «Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας το 2014».
Οι διοργανωτές όπως και οι εκπρόσωποι του δήμου Ορεστιάδας χαιρέτισαν την πρωτοβουλία και υποσχέθηκαν άμεση στήριξη και συμπαράσταση με κάθε μέσο και κάθε τρόπο στους υψηλούς στόχους του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Σε χαιρετισμό του ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρόεδρος της ομάδας εργασίας Χρήστος Ελευθεριάδης ευχαρίστησε τους διοργανωτές, τους εθελοντές και τους πολίτες που αγκάλιασαν το εγχείρημα του Δήμου Θεσσαλονίκης και ζήτησε από τη νεολαία να σταθεί αρωγός σε αυτό το καθοριστικό ραντεβού που πρόκειται να δοθεί στην πόλη της Θεσσαλονίκης η οποία, εφόσον επιτευχθεί ο στόχος της διεκδίκησης, για ένα ολόκληρο χρόνο θα είναι η «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα των Νέων».
Από χθες στο χώρο του Φεστιβάλ λειτουργεί περίπτερο «Thessaloniki EYC 2014» όπου εθελοντές της ομάδας «Θεσσαλονίκη 2014» ενημερώνουν και θα ενημερώνουν το κοινό σχετικά με το θεσμό της υποψηφιότητας μέχρι την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων στις 31 Ιουλίου.
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης αποσκοπεί και στη διάδοση και στήριξη του ποδηλάτου ως μέσου αναψυχής και μεταφοράς γι΄ αυτό και σκοπεύει να προχωρήσει σε δύο ακόμη ενδιαφέρουσες δράσεις το «Ντάουν Χιλ από το Σέϊχ Σου» και «το Σιρκουί στο κέντρο της πόλης», που οργανώνει η Αντιδημαρχία Νεότητας Αθλητισμού και Εθελοντών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: