Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Κρατούμενοι αρίστευσαν σε μαθητικό διαγωνισμό

Κρατούμενοι, που παρακολουθούν μαθήματα γυμνασίου στο σχολείο το οποίο λειτουργεί μέσα στις Δικαστικές Φυλακές Διαβατών Θεσσαλονίκης, πρώτευσαν σε διαγωνισμό μαθηματικών! Το συνταρακτικό αυτό θέμα φέρνει, σήμερα, στο φως της δημοσιότητας, ο Β. Παπαδημούλης, στην εφημερίδα "Μακεδονία της Κυριακής".
Οι 14 αριστούχοι, υπέβαλαν αίτηση στον διεθνή μαθηματικό διαγωνισμό, στον οποίο συμμετείχαν και μαθητές από δημόσια σχολεία αλλά και από γνωστά ιδιωτικά εκπαιδευτήρια της Ελλάδας και όλου του κόσμου. Σεν ήταν λίγοι αυτοί που περίμεναν μια αποτυχία -κάτι που δε θα ξένιζε κανέναν, καθώς οι μαθητές του σχολείου των φυλακών είναι όχι μόνο έγκλειστοι αλλά και ενήλικες που έχουν στερηθεί τη βασική εκπαίδευση ή ήταν αποκομμένοι για περισσότερα από δέκα χρόνια από την εκπαιδευτική διαδικασία. Κι όμως, οι μαθητές αυτοί... έσπασαν τα δεσμά τους και πέταξαν στην επιτυχία!
Ο μαθηματικός διαγωνισμός έγινε στις 23 Μαρτίου του 2011. Το κέντρο εξέτασης ήταν μέσα στον χώρο του σχολείου της φυλακής και τα θέματα ήλθαν σφραγισμένα με κούριερ. Οι μαθητές απάντησαν σε πολλά προβλήματα (96 στήλες περιλαμβάνει η βαθμολογία τους!) αριθμητικής, άλγεβρας, γεωμετρίας, μέτρηση, πράξεις, λογική, εποπτεία χώρου κλπ.
Τα χαρμόσυνα νέα της διάκρισης των 14 μαθητών αλλά και της αρίστευσης τεσσάρων από αυτούς έγιναν γνωστά με σχετικό e-mail του υπευθύνου του προγράμματος, ο οποίος μάλιστα ήταν τόσο εντυπωσιασμένος από την επιτυχία τους που δήλωσε πως θα τους επισκεφθεί για να τους συναντήσει από κοντά στο πρώτο ταξίδι που θα κάνει στη Θεσσαλονίκη.
___________________________________________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια: