Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Αγιασμός στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Με την ευκαιρία της ενάρξεως του νέου ακαδημαϊκού έτους, πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, παρουσία των Πρυτανικών Αρχών του ιδρύματος αλλά και πλήθους μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, η καθιερωμένη τελετή του Αγιασμού.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν πλήθος προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών, υποψήφιοι διδάκτορες, καθηγητές, καθώς και μέλη του διοικητικού προσωπικού του ιδρύματος.
Τον Αγιασμό τέλεσε, ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης, ο οποίος παράλληλα μετέφερε τις εγκάρδιες πατρικές ευχές κι ευλογίες του Παναγιωτάτου στα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας.
Κατόπιν τον λόγο έλαβε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητής κ. Ιωάννης Χατζηδημητρίου, ο οποίος επισήμανε την σημασία της πίστης, αλλά και την ενθάρρυνση που λαμβάνει ο καθένας από τέτοιου είδους εκδηλώσεις, ώστε να εργαστεί για το καλό του πανεπιστήμιου και της κοινωνίας εν γένει.
Από την μεριά της η εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής Ορθοδόξων Χριστιανών Φοιτητών –που είχε και την ευθύνη της διοργανώσεως της εκδήλωσης-, ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους κι ευχήθηκε το νέο ακαδημαϊκό έτος, που ήδη ξεκίνησε, να αποβεί ευλογημένο και καρποφόρο σε κάθε έκφανση της λειτουργίας του ιδρύματος.
Στην συνέχεια καλωσόρισε τους πρωτοετείς φοιτητές, τους συνεχάρη για την επιτυχία τους και τους ευχήθηκε καλή ακαδημαϊκή σταδιοδρομία, ενώ τέλος εξέφρασε ιδιαίτερες ευχαριστίες προσωπικά προς τον κ. Πρύτανη, για την αγάπη και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που επέδειξε για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Αν και λίγο καθυστερημένα, καλή χρονιά και φέτος με πτυχίο!!