Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Στη Βουλή τα προβλήματα των μουσικών και αθλητικών σχολείων της Θεσσαλονίκης

«Η Παιδεία, με γεωμετρική πρόοδο οδεύει σε απαξίωση και υποβάθμιση σε όλες τις βαθμίδες της, παρόλο που ο σημερινός πρωθυπουργός προεκλογικά διατεινόταν ότι θα ενίσχυε με πρόσθετους πόρους». Αυτό υποστηρίζει ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρος Καλαφάτης, σε ερώτηση που κατέθεσε, προς τους αρμόδιους υπουργούς, στη Βουλή, αναφορικά με τα προβλήματα στα μουσικά και αθλητικά σχολεία της Θεσσαλονίκης.

Επισημαίνει ότι στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, «η φοίτηση στα αθλητικά και μουσικά σχολεία της Θεσσαλονίκης, τείνει ουσιαστικά να καταργηθεί, αφού μέχρι σήμερα δεν έχουν καλυφθεί τα κενά σε καθηγητές φυσικής αγωγής και μουσικής. Παράλληλα, η περικοπή πιστώσεων μεταφοράς μαθητών επιτείνει την αγωνία και τη σύγχυση που επικρατεί σε μαθητές και γονείς, με την Πολιτεία να αποποιείται των ευθυνών της».
Ο κ. Καλαφάτης ρωτά τους αρμόδιους Υπουργούς, αναφορικά με τον χρόνο κάλυψης των εκπαιδευτικών κενών στα συγκεκριμένα σχολεία και την επανεξέταση του ζητήματος μεταφοράς μαθητών, διερευνώντας παράλληλα τις προθέσεις της κυβέρνησης, όσον αφορά το μέλλον των αθλητικών και μουσικών σχολείων της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: