Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Στο πόδι οι εκπαιδευτικοί

Σε διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δυτικής Θεσσαλονίκης προχώρησαν σήμερα το πρωί αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας τους. Καταγγέλλουν τη σύμβαση, που αφορά κυρίως τους δασκάλους στα 800 αναμορφωμένα δημοτικά σχολεία, και ζητούν να ενταχθούν στην ίδια κατηγορία με τους υπόλοιπους αναπληρωτές, με τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις.

Το υπουργείο Παιδείας ζητά από τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, που διορίστηκαν με προγράμματα ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο του "νέου σχολείου" να υπογράψουν σύμβαση που τους μετατρέπει σε ημερομίσθιους με χαρακτηριστικά ωρομισθίων. Πρόκειται για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς Μουσικής, Θεατρικής Αγωγής και Εικαστικών. Οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν ότι είναι απλήρωτοι από το Σεπτέμβριο και διεκδικούν τη μετατροπή των συμβάσεων ΕΣΠΑ σε κανονικές συμβάσεις αναπληρωτών.
Όπως δήλωσαν οι εκπαιδευτικοί Μαρία Ρούκαλη και Βασιλική Πίκου, στο TV100, αν δε δουλέψουν οι ίδιοι το νέο ολοήμερο σχολείο που προώθησε εφέτος η Υπουργός θα μείνει στα χαρτιά και θα αποτελεί μια κυβερνητική αποτυχία.
Το μεσημέρι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που προσελήφθησαν μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη γενική γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης. Οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί προχώρησαν σε δίωρη στάση εργασίας με απόφαση της διδασκαλικής ομοσπονδίας Ελλάδος και της ΟΛΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: