Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Κατάληψη εσείς; Διαμαρτυρία εμείς!

Το δικαίωμα να μπει στο κτίριο της διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, ζητά η Σύγκλητος του ιδρύματος. Μάλιστα θα πραγματοποιήσει εκδήλωση διαμαρτυρίας, με αυτό το αίτημα! Το κτίριο τελεί υπό κατάληψη για δεύτερη συνεχή εβδομάδα, από νεαρούς που διαμαρτύρονται για την υπόθεση της καθαρίστριας-συνδικαλίστριας Κωνσταντίνας Κούνεβα.
Τα μέλη του Πρυτανικού Συμβουλίου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, επεχείρησαν το πρωί –λόγω της κατάληψης- να συνεδριάσουν στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ. Αυτό, όμως, έγινε αντιληπτό από ομάδα περίπου 30 καταληψιών, οι οποίοι εισέβαλαν στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου με σκοπό να διακόψουν τη συνεδρίαση.
Όπως ήταν φυσικό, επικράτησε ένταση. Οι νεαροί φώναζαν συνθήματα υπέρ της Κούνεβα και κατά της διοίκησης του πανεπιστημίου, που έχει εκχωρήσει εργολαβικά τους τομείς της καθαριότητας και της φρούρησης. Επίσης, έκαναν λόγο για αποπροσανατολισμό από το πραγματικό πρόβλημα και ζητούσαν από το σώμα να τοποθετηθεί στο θέμα της Κούνεβα. Μέλη της συγκλήτου απάντησαν πως οι νεαροί καταληψίες είναι "άτομα χωρίς ιδιότητα" και το τι ακολούθησε... δεν περιγράφεται!
Σύμφωνα με τη Σύγκλητο, το θέμα της διευθέτησης της μονιμοποίησης των εργολαβικών υπαλλήλων εξαρτάται από την Πολιτεία, ενώ το πανεπιστήμιο είναι υποχρεωμένο να εφαρμόσει την ισχύουσα νομοθεσία. «Ολοι οι υπάλληλοι έχουν πλήρη κάλυψη των νομίμων όρων εργασίας από το Αριστοτέλειο», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Συγκλήτου.
Επίσης, η σύγκλητος μιλά για παράλυση των διοικητικών υπηρεσιών. «Το ήδη πολλαπλώς τραυματισμένο και με μεγάλο μόχθο λειτουργικό δημόσιο Πανεπιστήμιό μας, δέχεται μία ολοκληρωτικής μορφής, εκτός λογικής, ακατανόητη επίθεση, για να εκτελέσει κάτι που είναι αδύνατο. Αυτό δείχνει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μία επικίνδυνη προσπάθεια αποσύνθεσής του, από αυτόκλητα άτομα, τα οποία δεν δηλώνουν ούτε όνομα, ούτε ιδιότητα, ούτε ποιους εκπροσωπούν. Την αναστολή των λειτουργιών της Διοικήσεως δεν επιθυμούν ούτε οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι υπάλληλοι», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.
Τελικά, η σύγκλητος αποφάσισε να πραγματοποιήσει η πανεπιστημιακή κοινότητα παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο Διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, την Τρίτη 31 Μαρτίου, στις 12.00!

Δεν υπάρχουν σχόλια: