Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Ακριβό μου σεμινάριο

Μεταπτυχιακό σεμινάριο, το οποίο είναι αναγκασμένοι να πληρώσουν οι συμμετέχοντες, καταγγέλλουν, με email τους, οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών. Αντιγράφουμε:
Πριν καλά-καλά στεγνώσει το μελάνι από τον νέο νόμο για την Ειδική Αγωγή που δίνει το δικαίωμα διορισμού στην Ειδική Αγωγή σε εκπαιδευτικούς που έχουν κάνει επιμορφωτικό σεμινάριο 400 ωρών (κατηγοριοποιώντας τους εκπαιδευτικούς της ειδικής αγωγής σε διάφορες διαιρέσεις και υποδιαιρέσεις) και αμέσως το νομικό πλαίσιο αξιοποιήθηκε:
Ετήσιο Επιμορφωτικό Σεμινάριο στην Ειδική Αγωγή (εκπαίδευση μαθητών με νοητική ανεπάρκεια και μαθησιακές δυσκολίες) οργανώνει το διαπανεπιστημιακό-διατμηματικό πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών του ΑΠΘ με συμμέτοχους το ΤΕΠΑΕ του ΑΠΘ, το τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του ΑΠΘ και του τμήματος Επιστημών Αγωγής και Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστήμιου του Αιγαίου. Το κόστος συμμετοχής 2000 ευρώ!
Εκμεταλλευόμενοι το τεράστιο πρόβλημα των αδιόριστων εκπαιδευτικών για δουλειά, οι οργανωτές του σεμιναρίου δηλώνουν πως το 60% των υποψήφιων θα είναι από την κατηγορία των αδιόριστων και το 40% από τους διορισμένους εκπαιδευτικούς (προφανώς για…ξεκάρφωμα).
Το σεμινάριο αυτό που εκτός των άλλων εφαρμόζει στο ακέραιο την κυβερνητική πολιτική και τον νόμο-πλαίσιο για τα μεταπτυχιακά που θα πρέπει να πληρώνονται από τους υποψήφιους χρησιμοποιεί τα αδιέξοδα των αδιόριστων εκπαιδευτικών με τον πιο χυδαία αγοραίο τρόπο.
Επιπρόσθετα συμβάλλει στην πολυδιάσπαση και στην πανσπερμία εργασιακών σχέσεων και κατηγοριών στον χώρο της ειδικής αγωγής.
Τι κάνουν οι εργασιακοί σύλλογοι και η ΔΟΕ γι αυτό; Αυτό που πάει να καθιερωθεί στην Ειδική Αγωγή δεν αφορά το σύνολο των εκπαιδευτικών;
Τι λένε οι επιστημονικοφανείς σύλλογοι της ειδικής αγωγής
;

Δεν υπάρχουν σχόλια: