Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

Βιβλιοθήκη με... ρόδες

Μια κινητή μονάδα βιβλιοθήκης και αισθητικής αγωγής του ΥΜΑ-Θ, παρέδωσε σήμερα Τρίτη 17 Μαρτίου 2009, ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, στον Πρόεδρο της Τ.Ε.Δ.Κ. Φλώρινας και Δήμαρχο Κάτω Κλεινών κ. Δημήτρη Ηλιάδη. Η μονάδα διαθέτει αυτοκίνητο κατάλληλα διαρρυθμισμένο και εξοπλισμένο, με σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή, βιβλία, εκπαιδευτικά προγράμματα και φωτογραφικό υλικό.
Σε δηλώσεις του, ο κ. Καλαφάτης τόνισε ότι "Ο μόνος ασφαλής δρόμος για να κερδίσουμε το μέλλον, σε μια δύσκολη διεθνή οικονομική και κοινωνική συγκυρία, όπως είναι αυτή που βιώνουμε, είναι αυτός της γνώσης και της ευρύτερης καλλιέργειας του πνεύματος. Σε ένα κόσμο που γίνεται ολοένα πιο σύνθετος, σε μια κοινωνία που γίνεται ολοένα πιο ανοιχτή. Η κινητή μονάδα βιβλιοθήκης και αισθητικής αγωγής, που περιλαμβάνει βιβλία, εικόνα, ήχο, νέες τεχνολογίες, παρέχει τη δυνατότητα στα παιδιά της περιφέρειας να ανιχνεύσουν τον κόσμο".
Ο κ. Ηλιάδης, υπογράμμισε: "Μας δίνετε κουράγιο να μείνουμε στα σύνορα, να φυλάξουμε «Θερμοπύλες» και να μην αισθανόμαστε μόνοι μας".
Μετά την τελετή της παράδοσης – παραλαβής οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους του Υπουργείου και ενημερώθηκαν για το έργο και τις δράσεις του. Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν το Μουσείο Τεχνολογίας Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: