Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Σύσκεψη για τις μεταφορές μαθητών στο νομό Θεσσαλονίκης

Σύσκεψη για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους το επόμενο σχολικό έτος πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 26 Μαρτίου 2009, με πρωτοβουλία της νομαρχίας Θεσσαλονίκης. Ο νομάρχης κάλεσε τον ΟΑΣΘ, τα ΚΤΕΛ και τους δήμους να συμβάλλουν στην προσπάθεια κάλυψης των αναγκών, καθώς, όπως τόνισε η νομαρχία ξοδεύει κάθε χρόνο υπερδιπλάσια χρήματα από τα 5 εκ. ευρώ που διαθέτει γι’ αυτό το σκοπό, ενώ έχουν κατατεθεί εναντίον της και μηνυτήριες αναφορές, λόγω υπέρβασης του προϋπολογισμού.
Η νομαρχία εξετάζει περικοπές και αλλαγές δρομολογίων για τη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία τους.
Η ισχύουσα νομοθεσία ορίζει ότι θα πρέπει να διατίθεται σχολικό λεωφορείο στις περιπτώσεις που το σχολείο απέχει 4,5 χιλιόμετρα από τα όρια του δημοτικού διαμερίσματος. Για τους μαθητές δημοτικών σχολείων το μέτρο εφαρμόζεται από την απόσταση των 1200 μέτρων. Ωστόσο, ο νόμος αυτός αποκλείει πολλές περιοχές κι έτσι, τότε η νομαρχία προχωρά στη διενέργεια διαγωνισμών για την εκμίσθωση τουριστικών λεωφορείων.
Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης κάλεσε τους δημάρχους του νομού να έρθουν σε συνεννόηση εντός πέντε ημερών με τις διευθύνσεις εκπαίδευσης ώστε να βρεθούν τρόποι μεταφοράς των μαθητών από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη. Λύσεις θα πρέπει να βρεθούν και για τη μετακίνηση των μαθητών με ειδικές ανάγκες καθώς η νομοθεσία ορίζει ότι την ευθύνη έχουν οι σχολικές επιτροπές.
Πάντως, ο κ. Ψωμιάδης απειλεί με κινητοποιήσεις, μετά το Πάσχα για θέματα που αφορούν στη νομαρχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: