Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

Κατάληψη στην πρυτανεία του ΑΠΘ

Υπό κατάληψη τελεί αυτήν την ώρα (11.30 το πρωί της Δευτέρας 16 Μαρτίου 2009) η πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Περίπου 20 νεαροί και νεαρές, που ανήκουν στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά μπήκαν, το πρωί, στους χώρους της διοίκησης, κρέμασαν πανό και διαχειρίζονται τα τηλέφωνα.
Οι καταληψίες διαμαρτύρονται για τη χρησιμοποίηση εταιρίας καθαρισμού από το Αριστοτέλειο και συμπαρίστανται στην καθαρίστρια - συνδικαλίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα, η οποία νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αθήνας, μετά την επίθεση, εναντίον της, με βιτριόλι. Να θυμίσουμε ότι, ο ένας από τους δράστες της επίθεσης συνελήφθη και κρατείται υπόδικος.
Κατά την εισβολή των καταληψιών δεν παρατηρήθηκε ούτε ένα επεισόδιο. Είναι άγνωστη η διάρκεια της κατάληψης. Πάντως, μπορεί η πρυτανεία να μη λειτουργεί, οι σχολές, όμως, λειτουργούν χωρίς πρόβλημα και τα μαθήματα γίνονται.

1 σχόλιο:

ntala είπε...

Σε ανακοίνωσή της κατάληψης διάβασα ότι σήμερα, Δευτέρα, στις 7 το απόγευμα θα γίνει ανοιχτή συνέλευση στο χώρο της κατειλλημένης πρυτανείας. Εκεί θα αποφασιστεί προφανώς πώς θα συνεχιστεί η κινητοποίηση.