Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Ανοικτοί, τελικά, οι παιδικοί σταθμοί του δήμου

Δε θα κλείσουν, τελικά, οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Θεσσαλονίκης, στις αργίες των Χριστουγέννων, αλλά και του Πάσχα! Την πρόταση είχε υποβάλει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης >>>

“Ενεργοί Πολίτες – Οικολογία στην Πράξη” κι έγινε δεκτή χθες, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το 2011.

Μια άλλη πρόταση που έγινε δεκτή, ήταν να ελεγχθεί η εφαρμογή των όρων της μελέτης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων στην κατασκευή του Σταθμού Μεταφόρτωσης της Ευκαρπίας από ανεξάρτητους μηχανικούς.

Αντίθετα, δεν έγινε δεκτή η παρατήρηση του κ. Μάτη πως ο προαύλειος χώρος του 2ου Γυμνασίου-Λυκείου στην Ικτίνου, μετατρέπεται σε πάρκινγκ.

«Πεποίθηση μου είναι ότι η πολιτική μπορεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη και να διαλύσει τις καχυποψίες των πολιτών, αρκεί να είναι έτοιμη για τις ρήξεις που είναι απαραίτητες για να φύγουμε από το τέλμα “της ακινησίας που βολεύει”», δήλωσε ο κ. Μάτης.

Όσον αφορά το θέμα του προαυλείου, τόνισε πως “δε βρίσκει σύμφωνη τη διοίκηση, αλλά έχει την απόλυτη στήριξη της κοινωνίας”. Και πρόσθεσε:

«Θεωρώ αδιανόητο να ζητάμε αυστηρούς ελέγχους για τα καφέ και τα μπαρ του πεζόδρομου αλλά να αφήνουμε ελεύθερη την κυκλοφορία αυτοκινήτων σε πεζόδρομο για την διευκόλυνση των συνδικαλιστών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: