Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Το Α.Π.Θ. ζητά την βοήθεια των πολιτών για το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης

Η Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας και η Πρυτανεία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καλούν τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και τους πολίτες να εκφράσουν την ανθρωπιά τους, συνεισφέροντας >>>

στην προσπάθεια του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες εμβολιασμού παιδιών και καταθέτοντας την εισφορά τους στον τραπεζικό λογαριασμό του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης για την αγορά εμβολίων.

Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης αποτελεί μία πρωτοβουλία υγειονομικών, που, εντελώς εθελοντικά, με συνέπεια και σταθερότητα, παρέχουν πρωτοβάθμια περίθαλψη και φροντίδα υγείας σε ανασφάλιστους πολίτες, Έλληνες και αλλοδαπούς που δεν έχουν πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας, καθώς δεν έχουν να πληρώσουν το σύνολο του κόστους της θεραπείας ή των εξετάσεών τους. Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης, το οποίο στεγάζεται στην Αισώπου 24, ξεκίνησε να λειτουργεί την 7η Νοεμβρίου 2011, με φαρμακείο και παιδιατρικό, παθολογικό, νευρολογικό, ψυχιατρικό και οδοντιατρικό τμήμα, και εξυπηρετεί καθημερινά δεκάδες περιστατικά. Παρά την εθελοντική προσφορά εργασίας των υγειονομικών, οι ανάγκες του Κοινωνικού Ιατρείου παραμένουν πολύ υψηλές σε ιατρικό και οδοντιατρικό εξοπλισμό, αναλώσιμα υλικά και απαραίτητα φάρμακα, που χορηγούνται δωρεάν στους ασθενείς.

Η Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Α.Π.Θ., από την πρώτη στιγμή της έναρξής του, έχει αναγνωρίσει το Κοινωνικό Ιατρείο ως ένα εγχείρημα έμπρακτης κοινωνικής αλληλεγγύης και πρακτικής βοήθειας στον ολοένα αυξανόμενο πληθυσμό της πόλης που αδυνατεί να πληρώσει για ιατρική φροντίδα και περίθαλψη.

Αρ. Λογαριασμού για Οικονομική Ενίσχυση: Τράπεζα Πειραιώς 5233-055191-215

Δεν υπάρχουν σχόλια: