Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Στον «αέρα» και πάλι η μεταφορά των μαθητών

Μπορεί αυτές τις εβδομάδες τα σχολεία να είναι κλειστά, ωστόσο με το τέλος των διακοπών οι γονείς χιλιάδων μαθητών ενδέχεται να έχουν να αντιμετωπίσουν εκ νέου τον πονοκέφαλο της μεταφοράς των παιδιών τους στα σχολεία. >>>

 

Πολλοί από τους διαγωνισμούς των δήμων δεν είχαν κάποιο αποτέλεσμα και έτσι για άλλη μια φορά το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών παραμένει άλυτο. Στο τέλος του χρόνου οι συμβάσεις των λεωφορειούχων με την Περιφέρεια λήγουν και τώρα οι δήμοι τρέχουν να προλάβουν την ώρα που το υπουργείο Εσωτερικών εξετάζει κάποιες βελτιωτικές κινήσεις.

Με την εφαρμογή του «Καλλικράτη» η αρμοδιότητα για τη μεταφορά των μαθητών πέρασε από την Περιφέρεια στους δήμους, οι οποίοι αποδείχτηκαν ανέτοιμοι να την αναλάβουν, με αποτέλεσμα να δοθεί παράταση των υφιστάμενων συμβάσεων Περιφέρειας-επαγγελματιών μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι οι δήμοι στους οποίους ο σχετικός διαγωνισμός έπεσε στο κενό, με αποτέλεσμα σε πολλές περιοχές οι γονείς να έχουν ήδη ενημερωθεί ότι από τις 9 Ιανουαρίου να χρειάζεται να βρουν οι ίδιοι λύση για τη μεταφορά των παιδιών τους.

Για την επίλυση της «κρίσης» η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας απηύθυνε έκκληση στην κυβέρνηση να δώσει τουλάχιστον μια δίμηνη παράταση στην εφαρμογή του νέου προγράμματος μεταφοράς μαθητών. Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, Ευθύμης Φωτόπουλος συνέλεξε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία στο δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης δεν έχουν τελεσφορήσει οι διαγωνισμοί για επτά από τις 11 διαδρομές, στο δήμο Βόβλης μετά τους δύο άγονους διαγωνισμούς ακολουθεί μερική διαπραγμάτευση, στο δήμο Δέλτα ο διαγωνισμός είναι άγονος, στο δήμο Θερμαϊκού ο φάκελος βρίσκεται στο ελεγκτικό συνέδριο μετά τη διαπραγμάτευση, στο δήμο Παύλου-Μελά θα προχωρήσουν στη χορήγηση επιδομάτων, στο δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη θα σταλούν οι φάκελοι στο ελεγκτικό συνέδριο μετά τη διαπραγμάτευση και στο δήμο Ωραιοκάστρου ο δεύτερος διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 22 Φεβρουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: