Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

Σχεδόν έτοιμα τα σχολεία

Χωρίς λειτουργικά κενά και με τα βιβλία να περιμένουν τους μαθητές, θα γίνει εφέτος η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Αυτό διαβεβαίωσε σήμερα ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργος Καρατάσσιος. Το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει στα σχολεία όλης της χώρας στις 11 Σεπτεμβρίου, ωστόσο η εκπαιδευτική κοινότητα βρίσκεται σε αναμονή του νέου σχεδίου για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για τη νέα γρίπη, πέρα από τις οδηγίες που εστάλησαν στις αρχές του καλοκαιριού σχετικά με την πρόληψη.
Με κανονικούς ρυθμούς προχωράνε οι προετοιμασίες ώστε να είναι όλα έτοιμα μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου που θα ανοίξουν τα σχολεία. Σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας , η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει με τις καλύτερες προϋποθέσεις αφού ήδη τα βιβλία έχουν αποσταλεί στα Κέντρα Διανομής και τα έχουν παραλάβει οι περισσότερες σχολικές μονάδες.
Αναλυτικά, στα λύκεια της Θεσσαλονίκης θα μοιραστούν 130 τίτλοι βιβλίων εκ των οποίων οι 9 δεν έχουν ακόμη αποσταλεί. Στα γυμνάσια θα διανεμηθούν συνολικά 85 τίτλοι βιβλίων απο τους οποίους δεν έχουν παραδοθεί ακόμη 7. Όσο για τους νέους σχολικούς τίτλους θα συναντήσουμε μόλις έναν στη Β λυκείου που αφορά στο Δίκαιο, ενώ στο γυμνάσιο ο αριθμός των καινούργιων βιβλίων ανέρχεται στους 20 και αφορούν κυρίως τα μαθήματα ξένων γλωσσών.
Όπως διαβεβαίωσε ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης αναφορικά στις ελλείψεις που υπάρχουν, θα έχουν καλυφθεί πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Αναφερόμενος στην υλικοτεχνική υποδομή ο κ. Καρατάσιος εξέφρασε την ικανοποίησή του λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τα διδακτήρια είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: