Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2008

Ρινγκ το προαύλιο για το πανό της κατάληψης

Μαθητές τραυματίστηκαν ελαφρά, όταν, σε υπό κατάληψη σχολείο, συνεπλάκησαν με ομάδα μαθητών άλλου σχολείου, συνεπικουρούμενων από εξωσχολικούς. Το επεισόδιο είχε ως αφορμή ένα πανό στο οποίο αναγραφόταν η λέξη «Κατάληψη».
Το επεισόδιο έγινε στην αυλή του 31ου Γενικού Λυκείου. Η εικόνα, μετά το περιστατικό, ήταν αποκαρδιωτική: Σπασμένα τζάμια, κατεστραμμένα θρανία και γκρεμισμένες πόρτες συνέθεταν ένα θλιβερό τοπίο.
Το επεισόδιο έγινε ξημερώματα στο σχολικό κτίριο του 31ου Γενικού Λυκείου Θεσσαλονίκης, στην οδό Αναξιμάνδρου 79. Σύμφωνα με την αστυνομία περίπου είκοσι εξωσχολικά άτομα εισέβαλαν στο κτίριο, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των μαθητών. Προκλήθηκε ένταση και οι μαθητές ήρθαν στα χέρια με τους εισβολείς, αλλά η κατάσταση εκτονώθηκε γρήγορα και οι εξωσχολικοί αποχώρησαν. Από την αστυνομία δεν έγιναν συλλήψεις, ενώ μέχρι στιγμής δεν υποβλήθηκαν μηνύσεις στο τοπικό αστυνομικό τμήμα Χαριλάου.
Στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης παραμένουν υπό κατάληψη από μαθητές 34 λύκεια. Οι μαθητές διαμαρτύρονται κυρίως για την έλλειψη κτιριακών και υλικοτεχνικών υποδομών, ενώ μερικά από τα αιτήματα που διατυπώνουν είναι: αύξηση των δαπανών για την παιδεία, απαγόρευση της χρήσης κινητών τηλεφώνων στα σχολεία, αλλά και μείωση των τιμών στα προϊόντα των σχολικών κυλικείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: