Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2008

Παρέμβαση εισαγγελέα για τις καταλήψεις

Εισαγγελέας ενημερώνει, εγγράφως, μαθητές και γονείς, ότι η συμπεριφορά τους(όσον αφορά τις καταλήψεις και τις ζημιές που προκαλούνται στα σχολεία) συνιστά ποινικό αδίκημα! Μάλιστα, ζητά από τους διευθυντές των σχολείων να παρέμβουν στις καταλήψεις!
Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Παπαγεωργίου, έστειλε το έγγραφο αυτό στις δύο διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Αναφέρει ότι η συμπεριφορά των καταληψιών μαθητών στοιχειοθετεί ποινικό αδίκημα του άρθρου 334 του Ποινικού Κώδικα (διακοπή και διατάραξη της ομαλής διεξαγωγής δημόσιας υπηρεσίας).
Ο εισαγγελέας προσθέτει: «Αντίστοιχα, ποινικό αδίκημα παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων συνιστά και η στάση των γονέων να μην αποτρέπουν τους μαθητές από τις καταλήψεις».
Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών καλεί, τόσο τους διευθυντές και τους καθηγητές των σχολείων, όσο και τους προέδρους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, να καταστήσουν σαφές το παιδαγωγικό τους έργο και ρόλο, «ώστε να μην απαιτηθεί η δρομολόγηση ποινικών διαδικασιών για την επίλυση του προβλήματος, που συνεπάγεται την επιβολή κυρώσεων, όπως προβλέπει ο νόμος».
Το έγγραφο κοινοποιήθηκε και στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, υπό κατάληψη τελούν 50 σχολεία της Θεσσαλονίκης. Ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δυτικής Θεσσαλονίκης, Γιώργος Κωνσταντινίδης, μιλώντας στο SN, υποστήριξε ότι υπάρχει μείωση των σχολείων, που τελούν υπό κατάληψη σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: