Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2008

"Εξατμίστηκε" πετρέλαιο εκατομμυρίων από το ΑΠΘ!

Κάποιος... ρουφούσε το πετρέλαιο θέρμανσης, από τις δεξαμενές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, επί μια πενταετία! Αυτό προκύπτει από διοικητική έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας στάλθηκαν στην εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με την ένορκη διοικητική εξέταση, κάποιος υπεξαίρεσε οκτώ εκατομμύρια λίτρα πετρελαίου, στο χρονικό διάστημα 1999-2004! Η "κομπίνα" σταμάτησε το 2004, προφανώς επειδή τότε το ΑΠΘ σταμάτησε να θερμαίνει τους χώρους του με τα συμβατικά καλοριφέρ και άρχισε να τους θερμαίνει με φυσικό αέριο.
Το πόρισμα κατονομάζει, ως υπεύθυνους για την υπεξαίρεση, συνολικά δέκα εμπλεκόμενους στην τροφοδοσία, ιδιώτες και μη. Ήδη βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα και, μέσα στις επόμενες ημέρες, θα οριστεί ανακριτής για να χειριστεί την υπόθεση και θα γίνουν οι πρώτες κλήσεις κατηγορουμένων.

Από την Πρυτανεία του ΑΠΘ, εκδόθηκε, για το θέμα, η εξής γραπτή ανακοίνωση:
Κατά το χρονικό διάστημα 1999 έως τον Απρίλιο του 2004, οπότε σταμάτησε οριστικά η χρήση του πετρελαίου ως καυσίμου θερμάνσεως και αντικαταστάθηκε από το φυσικό αέριο, μεγάλες ποσότητες πετρελαίου υπεξαιρέθηκαν από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) από ομάδα ατόμων, προερχομένων εκ του Πανεπιστημίου, αλλά και εκτός αυτού, με έξαρση την περίοδο θέρμανσης 2003-04.
Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), η οποία διεξήχθη, με εντολή της τρέχουσας Πρυτανείας του Α.Π.Θ., από την Καθηγήτρια του Τμήματος Νομικής κ. Καλλιόπη Μακρίδου.
Η ανάγκη διενέργειας της ΕΔΕ προέκυψε προ μηνών, όταν δόθηκε η αρχική εντολή να εκκενωθούν οι δεξαμενές και να επιστραφεί το πετρέλαιο, κυρίως για λόγους ασφάλειας, οπότε διαπιστώθηκε ότι οι δεξαμενές του κεντρικού λεβητοστασίου ήταν σχεδόν κενές, ενώ σύμφωνα με τα τιμολόγια αγοράς έπρεπε να είναι πλήρεις.
Η ΕΔΕ διαβιβάσθηκε στην αρμόδια εισαγγελία της Θεσσαλονίκης, διότι διαπιστώθηκε η τέλεση κακουργημάτων κατά συρροή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: