Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Το… κόλπο με την Ειδική Παιδαγωγική Ακαδημία

paidagogiko_apth_01Όλα τα κόμματα συμφώνησαν πως έπρεπε να γίνουν αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής των υποψηφίων, αλλά και λειτουργίας της Ειδικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας (είναι η ακαδημία που “βγάζει” δασκάλους για τα μειονοτικά χωριά της Θράκης). Κι όλοι περίμεναν πως δε θα υπήρχε στα μηχανογραφικά. Κι όμως… >>>

 

Το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (το “Εθνικής” έχει πάει, προ πολλού, περίπατο) πρωτοτύπησε: Όπως καταγγέλλει η αξιωματική αντιπολίτευση “ως δια μαγείας, υπόπτως και περιέργως στα μηχανογραφικά δελτία προβλέπονται 25 νέες θέσεις για την ΕΠΑΘ, για το νέο ακαδημαϊκό έτος 2011-2012”.

Κι όμως,  πριν από λίγες εβδομάδες ψηφίστηκε από το ΠΑΣΟΚ νομοσχέδιο για την κατάργηση της Ειδικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης (ΕΠΑΘ), όπου μέχρι σήμερα φοιτούσαν παιδιά της μουσουλμανικής μειονότητας και αποφοιτούσαν ως δάσκαλοι. Στόχος της κατάργησης αποτέλεσε η αναβάθμιση της σε Ανώτατο Πανεπιστημιακό Τμήμα, για το οποίο συμφώνησαν όλα τα κόμματα.

“Τα ερωτηματικά που εγείρονται είναι πολλά. Το σίγουρο είναι ότι προκύπτει μείζον ζήτημα πολιτικής αξιοπιστίας και σημαντικότατες πολιτικές ευθύνες, καθώς τα μηχανογραφικά δελτία εμπεριέχουν σχολή που έχει δια νόμου καταργηθεί. Καλούμε την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΠΘ να σοβαρευτεί, να αναλάβει τις ευθύνες της και επιτέλους να απαντήσει αν αυτό έγινε λόγω της συνηθισμένης προχειρότητας τους ή κρύβεται κάποια άλλη σκοπιμότητα”, τονίζει στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: