Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Βάσεις σε… ελεύθερη πτώση

Αξιοσημείωτη πτώση των βάσεων σε περιζήτητες σχολές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, καθώς και στα περιφερειακά τμήματα της χώρας, αναμένεται να δείξουν τα βαθμολογικά στοιχεία των φετινών υποψηφίων που ανακοινώνει τη Δευτέρα το υπουργείο Παιδείας. >>>

Έτσι οι υψηλόβαθμες σχολές του 2ου και του 4ου επιστημονικού πεδίου, δηλαδή οι Φυσικομαθηματικές σχολές, η Πληροφορική και οι Πολυτεχνικές, θα έχουν εφέτος χαμηλότερη βάση εισαγωγής.

Πτώση θα έχουν και οι σχολές του 3ου επιστημονικού πεδίου, δηλαδή οι Ιατρικές, Οδοντιατρικές και Φαρμακευτικές σχολές, καθώς και οι Παιδαγωγικές και Νομικές του 1ου επιστημονικού πεδίου.

Όσον αφορά στο 5ο επιστημονικό πεδίο των Οικονομικών Επιστημών, τα πράγματα δεν είναι ξεκάθαρα ακόμα.

Στα περιφερειακά τμήματα της χώρας, ιδιαίτερα σε εκείνα που έχουν αντίστοιχα τμήματα στα μεγάλα αστικά κέντρα, μπορεί να καταγραφεί πτώση των βάσεων ως και 1.500 μόρια.

Καινούργιο στοιχείο της φετινής εξεταστικής διαδικασίας αποτελεί η νέα ειδική κατηγορία των υποψηφίων οι οποίοι δικαιούνται μετεγγραφή, που θα δημιουργήσει σε κάθε σχολή και τμήμα «διπλή» βάση εισαγωγής: μιας πρώτης και μιας δεύτερης κατανομής των υποψηφίων, στην οποία θα εισέρχονται όσοι εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου περί μετεγγραφών.


από το www.now24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: