Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Ημερίδα στο ΑΠΘ για τις κρίσεις στην περιοχή της Μεσογείου

aristotelis_agalma_apth_20100823_02Το Α.Π.Θ. σε συνεργασία με το Ευρωμεσογειακό Πανεπιστήμιο, (ΕΜUNI), που αριθμεί ένα δίκτυο 179 δημόσιων πανεπιστημίων που βρίσκονται στην ευρωμεσογειακή περιοχή, διοργανώνουν …>>>

Ημερίδα, με τίτλο «Κρίση διαχείρισης στη Μεσόγειο». Οι εργασίες της Ημερίδας θα πραγματοποιηθούν σήμερα Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011 και ώρες 10.00 με 14.00, στην Αίθουσα της Συγκλήτου, στον 7ο όροφο του κτιρίου Διοίκησης «Κ. Καραθεοδωρή».

Το Ευρωμεσογειακό Πανεπιστήμιο, (ΕΜUNI), «το πανεπιστήμιο των πανεπιστημίων» όπως αποκαλείται, επιδιώκει να ενδυναμώσει τη συνεργασία σε θέματα που ενώνουν τις κοινωνίες που βρίσκονται στην ευρύτερη ευρωμεσογιακή περιοχή. Η ημέρα EMUNI, που θα έχει ως θέμα τη «Διαχείριση κρίσης στην Μεσόγειο», στοχεύει στην προώθηση της συνεργασίας των χωρών της Μεσογείου, μέσω της οποίας θα ενισχυθεί η αμοιβαία κατανόηση και επικοινωνία σε καίρια ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος. Το θέμα δε, αποκτά ιδιαίτερη σημασία λόγω των ειδικότερων συνθηκών που διαμορφώνονται σήμερα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Αντίστοιχες Ημερίδες διοργανώνονται σε όλες τις χώρες που εδρεύουν τα πανεπιστήμια του δικτύου. Οι ημερίδες αυτές έχουν παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην ανάδειξη των κυριότερων προκλήσεων που συναντώνται στις χώρες της Ευρωμεσογειακής λεκάνης και τη συμβολή των ΑΕΙ στην επίλυση τους, επιβεβαιώνοντας την εξωστρέφεια των πανεπιστημίων και την άρρηκτη σχέση τους με την κοινωνία.

Φορείς τις πόλης θα συζητήσουν τόσο «την κατάσταση στη Μεσόγειο» όσο και τη θέση και τη σχέση της πόλης και το ρόλο της ορθόδοξης εκκλησίας στην ευρωμεσογειακή περιοχή σε μια προσπάθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: