Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Χωρίς φυσικό αέριο επτά σχολεία της Θεσσαλονίκης

6F1Τα… «κουρεμένα» κονδύλια προς τα σχολικά συγκροτήματα, έκοψαν το φυσικό αέριο σε επτά σχολεία της Θεσσαλονίκης. Οι πόροι από τις Σχολικές Επιτροπές, κατ’ εφαρμογή των εντολών του ΔΝΤ και των μέτρων που επιτάσσει το Μνημόνιο, έχουν μειωθεί κατά…

50%, με αποτέλεσμα το κόστος της θέρμανσης να οδηγεί τα σχολεία σε οικονομικό αδιέξοδο.

Σιωπηρά, σύλλογοι γονέων σε σχολεία όλης της χώρας έχουν ειδοποιηθεί ότι πρέπει ως γονείς να συνδράμουν βάζοντας το χέρι στην άδεια τσέπη για να αγοραστούν τα απαραίτητα, κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με την καθημερινή λειτουργία του σχολείου, όπως είναι τα βασικά είδη καθαριότητας και απολύμανσης.

Ο διευθυντής εμπορικών  δραστηριοτήτων της ΕΠΑ Λεωνίδας Μπακούρας, ζητά διακανονισμό. «Θα πρέπει να έρθουν οι διευθυντές των  σχολείων να μας πουν πότε μπορούν να καταβάλουν το ποσό και θα κάνουμε το διακανονισμό», είπε.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στο  δημοτικό συμβούλιο Τριαντάφυλλος  Μηταφίδης δήλωσε ότι το σχολείο  δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται σαν  ιδιωτική επιχείρηση και να στύβεται οικονομικά. 
«Έχουν μειωθεί δραματικά οι πόροι και τα σχολεία χρωστούν τεράστια ποσά. Αλλά δε γίνεται τα παιδιά μας να κάνουν μάθημα χωρίς ζέστη. Και ένα σχολείο να υπήρχε στην πόλη χωρίς θέρμανση, θα ήταν σκάνδαλο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: