Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Πιέζουν τους καθηγητές να δουλεύουν και Σάββατα!

Αντίθετη στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας για τον τρόπο αναπλήρωσης των ωρών που χάθηκαν σε γυμνάσια και λύκεια, λόγω των καταλήψεων, δηλώνει η ΟΛΜΕ τονίζοντας ότι οι καθηγητές δεν πρόκειται να αποδεχθούν «οποιασδήποτε μορφής αμφισβήτηση του κεκτημένου του πενθήμερου».

Η Ομοσπονδία κατηγορεί την ηγεσία του υπουργείου ότι αντιμετωπίζει το πρόβλημα «λογιστικά» προσθέτοντας απλώς ώρες και ημέρες στο σχολικό πρόγραμμα και «δεν λαμβάνει υπόψη την παιδαγωγική και εκπαιδευτική διάσταση του θέματος».

Όπως επισημαίνουν οι καθηγητές, η αναπλήρωση της ύλης πρέπει να γίνεται με ρυθμούς που να επιτρέπουν την αφομοίωσή της από τους μαθητές. Κάνουν επίσης λόγο για «απλουστευτική και μηχανιστική διαχείριση» του ζητήματος από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας που «λειτουργεί τιμωρητικά σε σχέση με τις μαθητικές κινητοποιήσεις».

Χαρακτηρίζουν παράλληλα υποκριτικό το ενδιαφέρον του υπουργείου για την απώλεια διδακτικών ωρών, υπενθυμίζοντας την «ξαφνική περσινή απόφασή του με την οποία έληξαν τα μαθήματα στα σχολεία το Μάιο, κατά μία εβδομάδα νωρίτερα».

Η ΟΛΜΕ κάνει ακόμη λόγο για «πιέσεις που ασκούνται από ορισμένα στελέχη της Διοίκησης προς συναδέλφους να εργαστούν τα Σάββατα για την αναπλήρωση της ύλης», επισημαίνοντας ότι «οι πιέσεις αυτές ελέγχονται ως μη σύννομες, επειδή το Σάββατο και οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν συ΅βατική υποχρέωση να εργάζονται».

Δεν υπάρχουν σχόλια: