Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Χωρίς βουλευτές υπό τον ήχο συνθημάτων η παρέλαση και με αποδοκιμασίες η αποχώρηση

Ούτε ένας βουλευτής δεν τόλμησε να ανεβεί στην εξέδρα των επισήμων, στην Τσιμισκή, στο ύψος της Αριστοτέλους, όπου διεξήχθη, πριν από λίγο, η μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης! Την κυβέρνηση εκπροσώπησε, όπως δήλωσε, ο… δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης!

Οι πολιτικοί λάμπουν δια της απουσίας τους. Κατά την προσέλευσή του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ρωτήθηκε γι αυτήν την απουσία και δήλωσε πως “δε χρειάζεται να είναι κάποιος από την κυβέρνηση”, αφού η κυβέρνηση εκπροσωπείται στο δήμο, όπως μετέδωσε ο Σκάι.

Η παρέλαση γίνεται υπό τους ήχους της μπάντας του δήμου Θεσσαλονίκης, αλλά και υπό τα συνθήματα μερίδας εκπαιδευτικών και “Αγανακτισμένων” που διαμαρτύρονται. Έχουν αναρτήσει πανό στα κιγκλιδώματα γύρω από την εξέδρα των επισήμων και διαμαρτύρονται για το “κούρεμα”.

Πριν την έναρξη της παρέλασης, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απ. Τζιτζικώστας τους πλησίασε και συνομίλησε μαζί τους. Του εξέθεσαν τα αιτήματά τους και του ζήτησαν να παρακολουθήσει την παρέλαση μαζί τους, από το πεζοδρόμιο. Εκείνος τους εξήγησε ότι κάτι τέτοιο δε γίνεται κι ανέβηκε στην εξέδρα.

Κατά τη διάρκεια της παρέλασης δεν υπήρξε μαθητικό τμήμα που να αντιδράσει με κάποιον τρόπο, παρά το ότι υπήρξαν προτροπές από κάποιους, οι μαθητές να στρέψουν το κεφάλι τους αριστερά, αντί για δεξιά, όταν θα περνούσαν από την εξέδρα.

Με τη λήξη της παρέλασης, ομάδα καθηγητών της ΕΛΜΕ, κρατώντας πανό, στάθηκαν μπροστά στην εξέδρα των επισήμων και φώναξαν συνθήματα. Καθώς δεν υπήρχαν βουλευτές, ή εκπρόσωπος της κυβέρνησης, δεν υπήρξαν επεισόδια. Είχαμε, όμως, αντεγκλήσεις: Οι επίσημοι αποχώρησαν κάτω από συνθήματα και αποδοκιμασίες(αυτός που άκουσε τα περισσότερα ήταν… ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης), υπό αστυνομική προστασία και οι καθηγητές έκαναν τη δική τους παρέλαση, κατά μήκος της οδού Τσιμισκή, υπό την διακριτική επιτήρηση αστυνομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: