Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

Άγιος Παύλος: Δεν έχουν χρήματα για σχολεία

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΑΡΚΕΛΛΑ ΑΛΕΞΙΟΥ
από τον ΤΥΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ασφυκτιά οικονομικά ο Δήμος του Αγίου Παύλου, αφού 3 νηπιαγωγεία και 3 δημοτικά σχολεία, ένα εκ των οποίων είναι κτίσμα του 1953, χρήζουν άμεσης επισκευής και συντήρησης. «Μπορεί να επιχορηγήθηκε με το ποσό των 4534 ευρώ κατά τη φετινή χρονιά ο Δήμος, όμως για να καλυφθούν οι ζημιές χρειάζονται τουλάχιστον 50000 ευρώ», επισήμανε ο Δήμαρχος του Αγίου Παύλου, Νίκος Βαρσάμης.
Σε 10 μέρες τα κουδούνια των σχολείων του Αγίου Παύλου θα ηχήσουν, μέσα σε ένα περιβάλλον που ζητά απεγνωσμένα επισκευή. «Οι σχολικοί χώροι θέλουν βάψιμο, περίφραξη, υδραυλικές και ηλεκτρικές εγκαταστάσεις. Ένα από τα κτίρια, το οποίο είναι του 1953, έχει υποστεί μεγάλες ζημιές και θέλει απίστευτες επισκευές. Για να δείτε πόσο τραγική είναι η κατάσταση, δεν σηκώνει να βάλουμε ηλεκτρικό καλοριφέρ, γιατί δεν υποστηρίζει το συγκεκριμένο δίκτυο…», δηλώνει στον ΤΘ, ο κ. Βαρσάμης.
«Που να φτάσουν για 6 σχολικά κτίρια, 4534 ευρώ, αν σκεφτείς πως για μια μικροεπισκευή σε μια οικία δεν αρκούν αυτά τα χρήματα;», αναφέρει. Πρέπει να καταλάβουν οι αρμόδιοι πως αυτά τα χρήματα δεν αντιστοιχούν στις απαιτήσεις μας. Ούτε το 10% των χρημάτων που χρειαζόμαστε δεν έχουμε πάρει», υπογραμμίζει, χαρακτηριστικά.
«Ευτυχώς, έχουμε τη συνδρομή της νομαρχίας, όπου πιστοποιήθηκε να κάνει συντήρηση της κεραμοσκεπής στα σχολεία μας», πρόσθεσε.
Ο κ. Βαρσάμης, πάντως, τόνισε πως σκέφτονται να καλέσουν τον υφυπουργό στα εγκαίνια του σχολείου τους, για να αντικρύσει και από μόνος του την δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι σχολικοί χώροι.
«Αυτό που θέλουμε να τονίσουμε, είναι ότι δε ζητάμε χρήματα για ανάγκες μαϊμού. Αδυνατούμε να αντεπεξέλθουμε χωρίς αυτά τα χρήματα στην εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των σχολείων», κατέληξε.
Σημειώνεται ότι η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Α’ Θεσσαλονίκης, Χρύσα Αράπογλου, απευθυνόμενη προς τον υπουργό Εσωτερικών, ρώτησε: « Γιατί αποφάσισε την υποχρηματοδότηση του Δήμου Αγίου Παύλου από τη στιγμή που υπάρχουν αποδεδειγμένες ανάγκες για συγκεκριμένες εργασίες στα σχολικά του κτίρια, και με ποια κριτήρια αποφασίζεται το ύψος της χρηματοδότησης του κάθε Δήμου για θέματα συντήρησης και επισκευής των σχολείων τους;»

Δεν υπάρχουν σχόλια: