Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Μια οικογένεια γεμάτη... γιατρούς!

Της ΜΑΡΚΕΛΛΑΣ ΑΛΕΞΙΟΥ
από τον ΤΥΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Είναι δίδυμοι και φέτος αρίστευσαν στις εξετάσεις. Ο Δημήτρης Ανδρίκος με 19.691 περνά στην Ιατρική Θεσσαλονίκης και ο Αργύρης Ανδρίκος με 19.242 στην Ιατρική Θράκης. Ως τρίτεκνη οικογένεια όμως έχουν δικαίωμα να σπουδάσουν και οι δύο στη Θεσσαλονίκη. Ο τρίτος αδελφός, μόλις ένα χρόνο μεγαλύτερος, φοιτά ήδη στην ίδια σχολή! Το «συγκλονιστικό», όμως της υπόθεσης, είναι ότι και ο πατέρας είναι ιατρός και συγκεκριμένα, ουρολόγος.
«Το ότι ο πατέρας μας είναι γιατρός, έπαιξε ρόλο στην απόφασή μας για την Ιατρική, αλλά δεν ήταν ο μοναδικός λόγος, μας άρεσε από μικρούς», λέει ο Δημήτρης και προσθέτει πως ελπίζει σε μια μελλοντική επαγγελματική αποκατάσταση λόγω του επαγγέλματος τους πατέρα του.
Από την άλλη, ο Αργύρης, που είναι εξοικειωμένος με τον χώρο, δηλώνει πως θέλει να αποκτήσει ήδη από το δεύτερο έτος την εμπειρία των χειρουργείων.
Πώς πέτυχαν τον στόχο τους; «Ήμασταν πάντα πολύ καλοί μαθητές αλλά όχι «φυτά». Βγαίναμε ακόμη και στην Γ΄ Λυκείου, αλλά διαβάζαμε με ένα σταθερό πρόγραμμα που προσπαθούσαμε να τηρούμε. Δεν ήθελε τόσο κόπο όσο προγραμματισμό και υπευθυνότητα», επισημαίνει ο Αργύρης, ενώ ο αδελφός του, επισήμανε πως όλη η χρονιά είχε την κλασική πίεση των Πανελληνίων, η οποία θα συνεχιστεί και στο Πανεπιστήμιο. «Θα κοιτάξουμε να περάσουμε καλά αλλά να είμαστε και συνεπείς φοιτητές».
Ο πατέρας Παρασκευάς Ανδρίκος, ζει την απόλυτη ευτυχία και δηλώνει πως: «Ο Θεός είναι μεγάλος! Θα τα καταφέρουμε με 3 φοιτητές Ιατρικής…»

Δεν υπάρχουν σχόλια: