Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

Με laptop από το Γυμνάσιο

Με το δικό τους ηλεκτρονικό υπολογιστή (laptop) θα περνούν την πόρτα της Α' Γυμνασίου οι μαθητές από την καινούργια σχολική σεζόν 2009-2010. Ο λόγος για την χορήγηση του ποσού των 450 ευρώ που θα λειτουργεί ώς εκπτωτικό κουπόνι για την αγορά ενός laptop.
Το ύψος της επιδότησης του υπολογιστή που θα προμηθεύονται όλοι οι μαθητές της πρώτης τάξης του Γυμνασίου έγινε χτές γνωστό από την Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού μέσω της ιστοσελίδας της εταιρείας που θα διανέμει το συγκεκριμένο κουπόνι.
Η διαδικασία απόκτησης του φορητού υπολογιστή θα είναι απλή. Οι μαθητές που επιθυμούν να αποκτήσουν τον υπολογιστή θα κληθούν στην αρχή να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στο σχολείο τους. Στη συνέχεια το Υπουργείο Παιδείας, αφού συγκεντρώσει τα στοιχεία των ενδιαφερόμενων μαθητών, σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού, θα αποστέλει ταχυδρομικά στο σπίτι κάθε μαθητή ένα ειδικό εκπτωτικό κουπόνι των 450 ευρώ με έναν κωδικό διαφορετικό σε κάθε μαθητή.
Η διανομή των κουπονιών αναμένεται να αρχίσει στο τέλος Σεπτεμβρίου αρχές Οκτωβρίου ενώ θα γίνει παράλληλα η ενημέρωση ώστε ο ηλεκτρονικός υπολογιστής να χρησιμοποιείται μέσα στο μάθημα.
Μαζί με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή θα δινεται και ένα μέμορι στίκ, στο όποίο θα υπάρχει όλη η διδακτική ύλη, όλων των βιβλίων.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΤΤΑΣ

1 σχόλιο:

@NN@ είπε...

egw pistevw kai 8elw na mas dwsoun ta laptop gt me ta biblia dn ginete douleia ase p emena me shm8erei pou arxisa na ma8enw to pliktrologeio ape3w e kai ta vivlia polu xrhma gia tetradeia stilo klp e kalo einai na exoume ta loptops!!!bye anna