Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Νέο σχολείο στην Τριανδρία

Θεμελιώθηκε σήμερα στην Τριανδρία το νέο κτίριο που θα στεγάσει το 1ο Δημοτικό Σχολείο. Πρόκειται για ένα 12θέσιο δημοτικό σχολείο, συνολικού εμβαδού 2.020 τμ, που θα αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, και δύο ορόφους. Εκτός από τις 12 αίθουσες διδασκαλίας θα διαθέτει αίθουσα φυσικοχημείας, αίθουσα Η/Υ, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, γραφείο δασκάλων, κυλικείο, αλλά και αποθηκευτικούς χώρους. Στην αυλή του σχολείου θα κατασκευαστεί γήπεδο μπάσκετ, κερκίδα, μικρό θεατράκι, πλακόστρωτος χώρος με καθιστικά αλλά και χώρος πρασίνου για τα παιδιά. Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 2 εκατ. ευρώ, είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα σχολικής στέγης του νομού Θεσσαλονίκης.
Όπως τόνισε η Δήμαρχος Τριανδρίας, Πολυξένη Δρίτσα, «το νέο κτίριο του 1ου Δημοτικού Σχολείου, που θα είναι έτοιμο σε 18 μήνες, θα είναι ένα σύγχρονο οικοδόμημα, με δομές και δυνατότητες που θα εξασφαλίζουν τις καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης για τα παιδιά μας. Οι διαδικασίες απεμπλοκής του έργου δεν ήταν εύκολη υπόθεση, ωστόσο τα καταφέραμε και οι εργασίες για το νέο σχολείο ξεκίνησαν. Συνεχίζουμε σε ανάλογο πλαίσιο την πολιτική μας, παραμένοντας σταθερά προσηλωμένοι στο στόχο μας: να αναβαθμίσουμε την Τριανδρία, να δημιουργήσουμε μια πόλη σύγχρονη για όλους τους δημότες, για όλους τους κατοίκους».
«Δεν μας σταματάει τίποτε. Σε ό,τι αφορά το θέμα της σχολικής στέγης, θα μειώσουμε και θα μηδενίσουμε τη διπλοβάρδια με τη βοήθεια της Πολιτείας, των συναδέλφων δημάρχων, των σχολικών επιτροπών, των γονέων και της εκπαιδευτικής κοινότητας», τόνισε ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, θεμελιώνοντας σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, το νέο κτίριο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Τριανδρίας.
«Έχουμε πετύχει ένα μικρό θαύμα στη σχολική στέγη. Ήδη έχουμε μειώσει τη διπλοβάρδια στο 10% από το 37% που ήταν όταν αναλάβαμε τη διοίκηση της Νομαρχίας. Πριν από λίγες βδομάδες, πήραμε 40 εκατομμύρια ευρώ από την Πολιτεία. Εξασφαλίσαμε άλλα 15 εκατομμύρια με δάνειο, όλα αυτά τα χρήματα ονοματισμένα για σχολική στέγη», πρόσθεσε ο Νομάρχης, επισημαίνοντας ότι «όλοι μαζί μονιασμένοι θα προχωρήσουμε για να λύσουμε το πρόβλημα της σχολικής στέγης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: