Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Πρωτιά με τα... όλα της

Η Πηνελόπη Μπούσκα κατέχει, απο χθες, μια πρωτιά, την οποία δε θα καταφέρει να της την πάρει κανείς, όσο κι αν προσπαθήσει: Είναι η πρώτη πτυχιούχος του τμήματος Κινηματογράφου της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης!
Η πρώτη ορκωμοσία φοιτητών του Τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009. Μέρα ιστορική, για τη σχολή, που θα μείνει για πάντα. Στο σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Α.Π.Θ., διαβάζουμε:
"Μετά από πέντε έτη λειτουργίας του Τμήματος Κινηματογράφου, ορκίστηκε η πρώτη πτυχιούχος κ. Πηνελόπη Μπούσκα. Η ορκωμοσία πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Α.Π.Θ., στο ισόγειο του κτιρίου διοίκησης «Κ. Καραθεοδωρή», παρουσία του Πρύτανη του Α.Π.Θ., Καθηγητή Αναστάσιου Μάνθου, του Κοσμήτορα της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., Γιώργου Κατσάγγελου, του Προέδρου του Τμήματος Κινηματογράφου, Καθηγητή Νίκου Τσινίκα καθώς και φοιτητών του Τμήματος".
Η κ. Μπούσκα έγινε πρόσωπο της ημέρας, θέλοντας και... μη. Η πρωτιά της είναι αδιαμφισβήτητη και, πραγματικά, μοναδική κι ανεπανάληπτη. Στο πρόσωπό της αντικατοπτρίζονται, εκτός από τα δικά της, προσωπικά όνειρα και φιλοδοξίες, τα όνειρα και οι φιλοδοξίες όλων όσων "έστησαν" το Τμήμα Κινηματογράφου της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης.
Εμείς ευχόμαστε, στην Πηνελόπη, να δημιουργήσει ό,τι έχει ονειρευτεί και να μας καθηλώσει στις σκοτεινές αίθουσες, να μας κάνει να δακρύσουμε, να γελάσουμε, να προβληματιστούμε, με τις ταινίες της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: