Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Από τελετή για την επέτειο, εκδήλωση διαμαρτυρίας στο ΑΠΘ!

Θα μπορούσε, κάλλιστα, να είναι μια εκδήλωση διαμαρτυρίας η τελετή που οργάνωσε, φέτος, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, για την επέτειο της 26ης Οκτωβρίου. Κι αυτό επειδή όταν έλαβε τον λόγο ο πρύτανης του ΑΠΘ, Ι. Μυλόπουλος, ξεκαθάρισε πως το εκπαιδευτικό ίδρυμα θα κλείσει, αν η κυβέρνηση δεν αποφασίσει να δώσει χρήματα για τη λειτουργία του!

Ο κ. Μυλόπουλος τόνισε πως η μείωση των δαπανών για την τριτοβάθμια εκπαίδευση έχει φθάσει στο 35% και πως, ούτε λίγο ούτε πολύ, αν αυτή η κατάσταση δεν ανατραπεί, το ΑΠΘ θα αναγκαστεί να βάλει λουκέτο! Τα λόγια του πρύτανη χάθηκαν στα χειροκροτήματα των παρεβρισκόμενων στην εκδήλωση τιμής και μνήμης. Είναι χαρακτηριστικό πως μόνον η πρώτη σειρά (αυτή των επισήμων) δε χειροκρότησε όταν ακούστηκε πως το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο κινδυνεύει να κλείσει από τις κυβερνητικές επιλογές...

Θα κλείσει και το ΤΕΙ;
Λίγο νωρίτερα, σήμα κινδύνου είχε εκπέμψει και το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης! Η γενική συνέλευση του ιδρύματος έχει αποφασίσει να «παγώσει» τις μετεγγραφές περίπου 1.200 σπουδαστών, εφόσον δε δοθεί ένα εκατομμύριο ευρώ για οικονομική ενίσχυση κι ο πρόεδρος του ιδρύματος, Παύλος Καρακολτσίδης, δεν αποκλείει το ίδρυμα να βάλει λουκέτο μέσα στο 2011, αν συνεχιστεί η ίδια κυβερνητική πολιτική!
"Έχουμε φτάσει στα όρια των δυνατοτήτων μας. Κάθε χρόνο εγγράφουμε 4 χιλιάδες νέους σπουδαστές. Φέτος σημειώθηκε μια αύξηση 15%-20% από την κατάργηση της βάσης του 10. Κάπου 1200 παιδιά έρχονται με μετεγγραφή από άλλα ΤΕΙ, για διάφορους λόγους. Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με το κτιριακό, κυρίως στα εργαστηριακά μαθήματα, ενώ την ίδια ώρα έχουν σταματήσει και οι προσλήψεις καθηγητών, με αποτέλεσμα σημαντικές ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό". Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο κ. Καρακολτσίδης στην "Ελευθεροτυπία".

Δεν υπάρχουν σχόλια: