Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

Άρπαξαν την... κάλπη

Δεν έλειψαν οι εντάσεις στις εκλογές της Δευτέρας 15 Ιουνίου 2009, για την ανάδειξη νέου προέδρου και αναπληρωτή προέδρου στο τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πολυτεχνείου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Ομάδα φοιτητών μπήκε στο αμφιθέατρο, όπου διεξαγόταν η διαδικασία, έκλεψε δυο... κάλπες και κατέστρεψε κάμερα ασφαλείας.
Στις συγκεκριμένες κάλπες ψήφιζαν οι φοιτητές του τμήματος, όπως προβλέπεται από το νέο νόμο. Η διαδικασία, πάντως, ολοκληρώθηκε με την εκλογή του μοναδικού υποψήφιου προέδρου και του αναπληρωτή. Σύμφωνα με τον κοσμήτορα του Πολυτεχνείου, Νίκο Μουσιόπουλο, το αποτέλεσμα δεν θεωρείται άκυρο, καθώς προσμετρήθηκαν οι ψήφοι μόνο των μελών ΔΕΠ και του λοιπού προσωπικού του τμήματος, χωρίς αυτές των φοιτητών.
Χωρίς προβλήματα έγιναν οι εκλογές και στο Γενικό Τμήμα του Πολυτεχνείου, καθώς επίσης στη Θεολογική, στο Μουσικών Σπουδών, στο Ιστορικό - Αρχαιολογικό, στην Ιατρική και στο τμήμα ΤΕΦΑΑ Σερρών.
Στη φωτογραφία, από εφημερίδα της εποχής(την φωτογραφία πήρα από το blog "Η Καλύβα Ψηλά στο Βουνό") ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ελ. Καλογιάννης, που έκανε... πολλά χρόνια πριν (το 1985) κάτι παρόμοιο στο Κοινοβούλιο. Πρωτοπόρος ο βουλευτής. Οι υπόλοιποι είναι, απλά, αντιγραφείς. Τότε όλοι στιγμάτιζαν την αντιδημοκρατική πράξη του. Τώρα χαμογελούν με τα... παιδιά και την ευρηματικότητά τους. O tempora...

Δεν υπάρχουν σχόλια: