Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

Αιτήσεις για τις εξετάσεις

Άρχισε την Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009, η υποβολή των αιτήσεων από τους μαθητές γενικών και επαγγελματικών σχολείων, για τη συμμετοχή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις. Οι μαθητές της τρίτης λυκείου, καθώς και απόφοιτοι παλαιοτέρων ετών, μπορούν να προσέρχονται, έως τις 20 Φεβρουαρίου, στο Λύκειό τους και να καταθέτουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ώστε να υποβάλλεται ηλεκτρονικά η δήλωσή τους.
Στη συγκεκριμένη διαδικασία μπορούν να συμμετάσχουν οι μαθητές της τελευταίας τάξης των Γενικών Λυκείων, οι απόφοιτοι προηγούμενων ετών, οι απόφοιτοι που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων καθώς και οι μαθητές της τελευταίας τάξης Επαγγελματικών Λυκείων.
Από φέτος, η δήλωση θα υποβάλλεται ηλεκτρονικά και τα τέσσερα σχετικά έντυπα έχουν ήδη αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας.
Ο υποψήφιος είτε από το διαδίκτυο είτε από το Λύκειό του θα προμηθεύεται την αίτηση, θα συμπληρώνει τα απαραίτητα στοιχεία και θα προσέρχεται στο Λύκειό του, όπου θα την υποβάλει ηλεκτρονικά.
Ειδικότερα:
Α) οι μαθητές της τελευταίας τάξης των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) υποβάλλουν την αίτηση στο Λύκειο, χωρίς δικαιολογητικά. Με αυτή θα πρέπει να δηλώσουν και το δεύτερο μάθημα Γενικής Παιδείας, καθώς επίσης και το μάθημα επιλογής «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας», αν επιθυμούν να εξεταστούν σε αυτό σε πανελλαδικό επίπεδο.
Β) οι απόφοιτοι προηγουμένων ετών, μαζί με την αίτηση συνυποβάλλουν:
i) αντίγραφο του απολυτηρίου τους ή ισότιμου τίτλου άλλου σχολείου
Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ii) την πρωτότυπη «ΒΕΒΑΙΩΣΗ» πρόσβασης που κατέχουν
Γ) Οι απόφοιτοι που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων καταθέτουν τη δήλωση χωρίς δικαιολογητικά, όπως και οι μαθητές της τελευταίας τάξης Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: