Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2008

Αντεγκλήσεις για τα τραπεζάκια στο ΑΠΘ

ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Ως Γραμματέας της ΠΑΣΠ Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της ΠΑΣΠ Πολυτεχνικής καταγγέλλω τα γεγονότα της 19ης Σεπτεμβρίου 2008, τα οποία έλαβαν χώρα στο τμήμα των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΑΠΘ.

Πιο συγκεκριμένα, στις 12:15 και στο χώρο όπου διεξάγονταν οι εγγραφές των πρωτοετών συμφοιτητών μου τα μέλη της ΠΑΣΠ Πολυτεχνικής και Φιλοσοφικής

  1. Πιτερός Δημήτρης (Γραμματέας ΠΑΣΠ Πολυτεχνικής ΑΠΘ)
  2. Μέγας Δημήτρης
  3. Τσετινές Στέλιος
  4. Σκαρλάτος Γιάννης
  5. Ακριτίδης Αλέξανδρος
  6. Μαμαρίκας Σωκράτης
  7. Σακκάς Φάνης
  8. Καστανίδης Χρήστος
  9. Αμανατιάδης Βασίλης
  10. Λεβέντης Γιάννης
  11. Παναγιωτόπουλος Κώστας
  12. Βουλάγκας Μιχάλης
  13. Κανδυλάκης Βαγγέλης

καθώς και ένας εξω-πανεπιστημιακός, εισέβαλλαν στο χώρο απαιτώντας από τα μέλη της ΠΑΣΠ Ηλεκτρολόγων Μπέλη Γιώργο (Γραμματέας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Πιερίας) , Τσουράπα Κων/νο, Τσαούση Κων/νο, Πασαχίδη Θεόδωρο, Μπάνο Χρήστο και εμού του ιδίου, καθώς και από τα μέλη της ΠΑΣΠ ΣΘΕ Σουλιτσιώτη Νίκο (Γραμματέα ΠΑΣΠ ΣΘΕ) και Χατζηχρήστο Γιώργο να αποχωρήσουν άμεσα από το χώρο. Όπως ήταν προφανές, εμείς αρνηθήκαμε γιατί απλούστατα αυτός είναι ο χώρος στον οποίο εμείς και όχι αυτοί κινούμαστε συνδικαλιστικά, αυτός είναι ο χώρος όπου στήνουμε το «τραπεζάκι» μας και μάλιστα ειδικά τη χρονική στιγμή όπου διεξάγονταν οι εγγραφές των πρωτοετών συμφοιτητών μου, κάτι που θα αμαύρωνε την εικόνα της ΠΑΣΠ γενικότερα. Η άρνησή μας αυτή τους εξαγρίωσε και έτσι επιτέθηκαν εναντίον μας. Σκοπός της επίθεσης ήταν ο τραυματισμός συγκεκριμένων συντρόφων μου με δόλο και η απώθησή μας έξω από τον πανεπιστημιακό χώρο. Προκειμένου να μη ζημιωθεί ακόμη περισσότερο η εικόνα της παράταξης, εγώ και οι προαναφερθέντες σύντροφοί μου αποφασίσαμε εντέλει να αποχωρήσουμε εν μέσω χτυπημάτων, ύβρεων, βωμολοχιών. Το αποτέλεσμα αυτής της άνανδρης εισβολής είναι ο ξυλοδαρμός των συντρόφων μου Μπέλη Γιώργο και Τσουράπα Κων/νο και η γελοιοποίηση της παράταξης και ημών των ιδίων στα μάτια δεκάδων συμφοιτητών μου και πολλών παρατάξεων.

Η απόφαση μου να ανακοινώσω δημοσίως το γεγονός δεν έγκειται στο ότι ζητάω ελεημοσύνη ή στήριξη. Αντίθετα, έγκειται στην ευαισθησία που με διέπει απέναντι σε ζητήματα υπακοής των κανονισμών της ΠΑΣΠ, σεβασμού των αξιών και αρχών της πολιτικής που η ΠΑΣΠ πρεσβεύει και κυρίως σε ζητήματα ηθικής και σεβασμού του συν-τρόφου, συν-αγωνιστή με τα οποία γαλουχήθηκα. Συγκεκριμένα, για το περιστατικό αυτό, καταγγέλλω τον οργανωμένο και προσχεδιασμένο του χαρακτήρα. Μισή ώρα πριν το γεγονός, ο Πιτερός Δημήτρης προσέγγισε τον Τσουράπα Κω/νο και τον απείλησε λέγοντάς του «Μη φύγετε από εδώ πέρα αφού τελειώσετε, θα σας θάψουμε ζωντανούς». Ακόμη, το γεγονός ότι παρευρέθησαν στο χώρο του Πολυτεχνείου ένα μέλος της ΠΑΣΠ Φιλοσοφικής (Κανδυλάκης Βαγγέλης) και ένας εξω-πανεπιστημιακός , το γεγονός ότι εισέβαλλαν στο χώρο 10 άτομα ταυτόχρονα και ειδικότερα το ότι 10 λεπτά πριν το περιστατικό ήταν παρών στον χώρο και «συντόνιζε» τα προαναφερθέντα μέλη ο υποψήφιος Γραμματέας ΠΑΣΠ Ελλάδας Μπελτεγρής Χάρης φανερώνουν όχι απλή κινητοποίηση μελών, αλλά προσχεδιασμένη και εγκληματική ενέργεια.

Το άλλο ζήτημα που με εξεγείρει και πήρα την απόφαση τελικά να ανακοινώσω το γεγονός είναι η απάθεια και η θρασύτητα με την οποία αντιμετωπίζουν τα παραπάνω μέλη τα πειθαρχικά όργανα της ΠΑΣΠ (ΕΚΑΠ – ΠΑΣΠ) και του ΠΑΣΟΚ (ΕΚΑΠ). Πιο συγκεκριμένα, ο Λεβέντης Γιάννης, αφού τελείωσε το περιστατικό και πήραμε την απόφαση να αποχωρήσουμε εκφώνησε «άσ’ τους να φύγουν θα μας πάνε στη ΕΚΑΠ» γελώντας, ενώ μία μέρα πριν, το μέλος της ΠΑΣΠ Πολιτικών Μηχανικών Σιούλα Λιάνα εκφώνησε προς εμένα «ξέρεις ποιανού είναι η ΕΚΑΠ ;» απειλώντας με και υπονοώντας την αριθμητική υπεροχή συγκεκριμένης «ομάδας» στην ΕΚΑΠ-ΠΑΣΠ.

Όλα αυτά όμως, δεν είναι απόρροια των «αρρωστημένων» μυαλών των παραπάνω ανθρώπων. Είναι απόρροια της πολιτικής στήριξης που βρίσκουν σε κεντρικό επίπεδο. Η πλήρης απαξίωση των συντρόφων τους, η απαξίωση των αρχών, των αξιών και του ίδιου του Καταστατικού της ΠΑΣΠ και ειδικότερα η θρασύτητα με την οποία αντιμετωπίζουν τα πειθαρχικά όργανα φανερώνει όχι απλή κεντρική στήριξη, αλλά και σχεδιασμό σε ένα ανώτατο επίπεδο. Αυτό το κεντρικό επίπεδο εκφράζεται στο πρόσωπο του Νίκου Ανδρουλάκη, μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, το όνομα του οποίου οι ίδιοι επικαλούνται κάθε φορά που προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες, το όνομα του οποίου επικαλέστηκαν και σήμερα.. Δεν φοβάμαι να μιλήσω με ονόματα, γιατί αυτή είναι η αλήθεια. Περιμένουμε από το ίδιο το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου να προβεί στην πλήρη καταδίκη των γεγονότων αλλά και των ατόμων που επικαλούνται το όνομα του δημόσια, εφόσον ο ίδιος δεν έχει καμία ανάμειξη σε αυτά τα γεγονότα.

Αυτό το περιστατικό είναι η κορυφή του παγόβουνου σχετικά με το τί συμβαίνει στην ΠΑΣΠ Πολυτεχνικής ΑΠΘ .Οι τακτικές της βίας που εφαρμόζονται είναι γνωστές ήδη στο ευρύ κοινό από το συνέδριο για το Γραμματέα ΠΑΣΠ Ελλάδας τον Ιούνιο του 2008. Πρέπει επιτέλους να δοθεί ένα τέλος στην απειθαρχία και ατιμωρησία συγκεκριμένων μελών. Πρέπει επιτέλους να έρθει η εξυγίανση και στην ΠΑΣΠ

Γκρέμος Ιωάννης

Γραμματέας ΠΑΣΠ Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών ΑΠΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια: